Gündem Yine yağmur yağacak!

Yine yağmur yağacak!

Paylaş
Yine yağmur yağacak!

Yine yağmur yağacak!

Yurdun güney ve doğu kesimlerinin, yarından itibaren Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman ile akşam ve gece saatlerinde Bingöl, Muş, Bitlis, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), İç Anadolu’nun doğusu (Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Karaman), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile sabah saatlerinde Konya, Tokat ve Ordu çevrelerinde 12 Nisan Pazartesi günü yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Hatay, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, 13 Nisanda Doğu Karadeniz’in doğusu (Rize, Artvin) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt) aralıklarla yağışlara neden olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yarın kuzey ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Pazartesi günü Batı Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2 ila 4 derece artarken, kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı bildirildi.

Yarın öğle saatlerinden sonra Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman, akşam ve gece saatlerinde Bingöl, Muş, Bitlis, Tunceli ve Elazığ, 12 Nisan Pazartesi günü Hatay, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturabileceği olumsuz şartlara (lokal su baskını, ani sel, yıldırım düşmesi, güney kesimlerde lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberin Devamı