Gündem Yine yağmur, yine su baskını

Yine yağmur, yine su baskını

Paylaş
Yine yağmur, yine su baskını

İstanbul'da gece etkili olan sağanak yağış yine birçok ev ve işyerinde su baskınlarına neden oldu

Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul genelinde hafif şekilde devam eden yağış, saat 00.30'dan sonra Büyükçekmece, Esenyurt ve Avcılar'da şiddetini arttırdı. Kısa süren sağanak yağış sonrası Kıraç Kuruçeşme ve Atatürk mahallelerinde bazı evlerin giriş ve bodrum katlarını su bastı.

Yağışın şiddetini arttırdığı sırada korkuya kapılan birçok kişi evlerini terk etti. Ancak yağmur kısa sürede etkisini yitirdi. Bodrum kattaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri vidanjörlerle ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

BEBEKLERİNİN UNUTTULAR

Esenyurt'ta yağışın ardından birçok evde su baskını yaşandı. Bazı yerlerde su seviyesi yarım metreyi buldu. Yağışın ardından su baskınına uğrayan evlerdeki vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Kıraç Beldesi Atatürk Bulvarı'nda oturan 5 kişilik Salihoğlu ailesi de baskınların ardından dışarı çıktı. Fakat aile, Mansure ve Nisa Nur Salihoğlu adlı ikiz kız çocuğundan, odasında uyuyan Nisa Nur'u evde unuttu. Dede Orhan Salihoğlu: "Torunumuzu da alıp dışarı çıktık. Fakat ikizlerden biri içeride uyuyordu onu unuttuk."diye konuştu.

Baskınlara, üzeri toprakla örtülen eski dere yatağının neden olduğunu ileri süren Kıraçlılar, yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi.

METEOROLOJİ YİNE UYARDI

İstanbul'da gece etkili olan ve su baskınlarına neden olan sağanak yağış sabah saatlerinde tekrar etkisini gösterdi. Meteoroloji resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada vatandaşları su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve yıldırım olaylarına karşı vatandaşı uyardı. Açıklamada şöyle denildi." Aralıklarla görülecek gökgürültülü sağanak yağışların, kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere il genelinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere (Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Eyüp, Sarıyer, Beykoz ve Şile) il genelinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Oluşması muhtemel riskler lokal su baskını, dolu yağışı ile kısa süreli kuvvetli rüzgar ve yıldırım..."

Haberin Devamı

DHA