Siyaset Yine yıldızı parladı
Paylaş
Yine yıldızı parladı

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştiren Kenan Evren, yaptırdığı Anayasa ile yıllardır tartışmaların odağındaki isim

Kaderin cilvesi

Haberin Devamı

Hükümetin yaptığı Anayasa değişikliğinin 12 Eylül’de halk oylamasına sunulması ise kaderin bir cilvesi. İktidarla muhalefetin kampanyasını Kenan Evren üzerinden yürütmesi de bir başka dikkat çeken ayrıntı.

Evren’li kampanya

Referandum için kampanya startını veren AK Parti’nin hazırladığı 100 sayfalık kitapçıkta 12 Eylül ve Kenan Evren’e tam 11 gönderme var. Başbakan Tayyip Erdoğan konuşmalarında “12 Eylül Anayasası değişecek, darbeyi yapanların hesap vermeleri için ‘Evet’ diyoruz” gibi çarpıcı ifadeler kullanıyor. Referandumda ‘Hayır’ oyu isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kampanyalarını Kenan Evren’le yürütüyor.

‘Hatırlar mısınız?

Kılıçdaroğlu dün Bursalılardan “12 Eylül’de bir Kenan Paşa vardı hatırlar mısınız? Hani genç fidanları asan. Onun Anayasası’nın uzantısı gelecek önünüze” diyerek ‘Hayır’ oyu istedi.

Haberin Devamı

MHP’liler de “Kenan Evren’e hesap sorma hakkı sadece bu işin çilesini çeken ülkücülere aittir” diyor. Seçmenine “Referandumu boykot edin” çağrısı yapan BDP’nin sloganı da Kenan Evren’li. BDP’liler, “Ne Kenan Evren ne Tayyip Erdoğan Anayasası. Yeni bir Anayasa istiyoruz” diyor.