Sağlık Yiyorum yiyorum, doymuyorum diyorsanız dikkat! (Ev hanımları ve çalışanlar için kilo verme reçeteleri)

Yiyorum yiyorum, doymuyorum diyorsanız dikkat! (Ev hanımları ve çalışanlar için kilo verme reçeteleri)

Paylaş
Yiyorum yiyorum, doymuyorum diyorsanız dikkat! (Ev hanımları ve çalışanlar için kilo verme reçeteleri)

Bu aralar “Ne yesem doymuyorum” diyenler, yalnız değilsiniz. Havaların serinlemesiyle birlikte daha tatlı, hamurlu yiyecekler tüketmek vücudunuzun size bir oyunu. Peki bu na karşı ne yapmak, nasıl beslenmek gerekiyor?

Diyetisyen Nilüfer Bayram anlattı:

Bedeniniz kışa yağlanma eğiliminde girmek ister. Siz de soğuyan havayla birlikte su içmeyi azaltarak bu olayı daha da tetiklersiniz. Özellikle ikindi saatlerinde başlayıp gece yatana kadar devam eden ‘bir tatlı-bir tuzlu’ girdabının nedeni budur. Daha çok içilen çay ve kahve su içiminizi azaltırken sizi obur birine dönüştürebilir.

SU İÇMEK İÇİN LEZZETLİ TARİF

Su içiminizi artırmak çok önemli. “Canım su içmek istemiyor” diyorsanız işte lezzetli bir su tarifi: 1 litre su içine 1 çubuk tarçın, 4-5 adet tane karanfil, 3-4 dilim dilimlenmiş mandalina, 1 tutam ıhlamur ilave edin. Suyunuzu bir gece önceden hazırlayın. Ertesi gün süzerek afiyetle için.

İNSÜLİNİ YÖNETMEYİ MUTLAKA ÖĞRENİN

Her diyet kilo verdirir ancak insülin yönetmeyi öğretmeyen listelerin sonu maalesef hüsrandır.Ekmek, pilav, makarna, meyve, dondurma, çikolata gibi karbonhidratlı besinler daha fazla insülin salgılatır, sık acıktırır. Ama insülin yönetmeyi bilenler bu tip yiyeceklerin yumurta, balık, et, yoğurt gibi proteinli besinlerle tüketilmesi gerektiğini bilir. Bu nedenle hiç kilo alma döngüsüne girmezler. Öğlen acıkınca bütün bir simit yemek yerine yarım simit yiyip yanına ayran içerek bir kilo koruma ustası haline gelirler.



EN ÖNEMLİSİ MOTİVASYON

Diyette zaman zaman motivasyon azalabilir. Bu da diyetin yarım bırakılmasıyla sonuçlanır. Takılma kiloları, seyahatler, kutlamalar derken diyeti yapamadığınızı düşünürsünüz. Bu durumda da hemen diyetinizi suçlar, “Bu da işe yaramadı” diyerek vicdanınızı rahatlatırsınız. Siz de bu durumdaysanız iğneyi listeye çuvaldızı kendinize batırın. Ufak kaçamaklarızı gözden geçirin. Öğün atlamak tehlikeli sularda yüzmektir. Bu hataya düşmeyin. Toparlanmak için listenize ilk zamanlardaki gibi sadık kalın.

AÇ KARNA ALIŞVERİŞ OLMAZ

Aç karna alışveriş diyette en büyük hatalardan biridir. Kan şekeriniz düşükken yağlı ve şekerli ürünler alırsınız. Süt, yoğurt, sebze, meyve reyonuna uğramak bile istemezsiniz. Bu tuzağa düşmemek için aç karnına başlayacağınız alışverişte önce 1 kutu ayran alarak işe başlayın. Alışverişinizi yaparken yudum yudum içeceğiniz ayran, alışveriş sonunda sizi pişmanlıktan korur. Doğru seçimlerle dolu bir alışveriş sepeti sizi daha da motive eder.

YARIN: KİLO VERDİREN DİYET LİSTESİ



Haberin Devamı