Ekonomi YKM, 600 kişi alacak

YKM, 600 kişi alacak

Paylaş
YKM, 600 kişi alacak

37 kentte 60 mağazayla faaliyet gösteren YKM, 2010'da Ankara, Malatya ve İskenderun'da birer mağaza açacak

DIŞARIDA FIRSAT KOLLUYOR

Haberin Devamı

Türk insanını çok katlı mağazacılıkla tanıştıran YKM, yurtiçinde büyürken, yurtdışına açılmak için fırsat kolluyor. 37 kentte 60 mağazayla faaliyet gösterdiklerini söyleyen YKM Genel Müdürü Jaklin Güner, “Önümüzdeki yıl Ankara, Malatya ve İskenderun’da üç mağaza açacağız. Bu üç mağaza için 8-10 milyon dolar yatırım yapacağız. İki mağaza üzerinde daha çalışmalarımız sürüyor” dedi.

SURİYE'YE BİZZAT GİTTİ

Yurtdışında Irak, Suriye, Mısır ve Tunus’tan işbirliği teklifleri aldıklarını söyleyen Güner, “Çok katlı mağazacılık, civar ülkelerde başarılı olacağınız bir konsept. Irak’ı araştırdık. Suriye’ye bizzat kendim gidip gördüm. Bu ülkelerle ilgileniyoruz. Türk kuruluşlarının bu ülkelerde alışveriş merkezi kurması da işimizi kolaylaştırıyor. 2010’da buralarda mağaza açmak daha rahat olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

KRİZDE BEŞ MAĞAZA AÇTI

60 yılı geride bırakan YKM’nin bugüne kadar çok sayıda krizi atlattığının altını çizen Güner, krize rağmen bu yıl beş mağaza açtıklarını belirtti. Mağaza açılışlarının sektörde ciddi istihdam yarattığını vurgulayan Güner, “YKM’de şu anda 3 bin çalışan var. Bu sayı bayilerle birlikte 4 bine yaklaştı. Açılacak yeni mağazalarda 600 yeni istihdam yaratmayı planlıyoruz” dedi.