Gündem Heyecan dorukta! YKS sınav giriş belgesi bugün mü açıklanıyor?

Heyecan dorukta! YKS sınav giriş belgesi bugün mü açıklanıyor?

Paylaş
Heyecan dorukta! YKS sınav giriş belgesi bugün mü açıklanıyor?

YKS sınavına 10 gün kaldı. Üniversite adayları heyecanla sınav giriş belgesinin açıklanmasını bekliyor. Fakat ÖSYM'den hala net bir tarih verilmiş değil. Sınava sayılı günler kala yüz binlerin sorduğu tek bir soru var: YKS giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

Yüz binlerce üniversite adayı 10 gün sonra hayatlarının en kritik sınavı olan YKS'ye girecekler. Güzel bir gelecek için sınava girip iyi bir üniversite eğitimi almak isteyen yüz binler sınav öncesi öncelikle sınav giriş belgesini edinmek istiyorlar. YKS'ye sayılı günler kala adayların en çok merak ettiği konu sınav giriş belgesinin ne zaman açıklanacağı...

Haberin Devamı

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLACAK?

Daha önceki üniversite sınavlarına baktığımızda sınav giriş belgeleri 1 hafta-10 gün içinde erişime açılıyordu. YKS'ye 11 gün kaldığı göz önünde bulundurulursa sınav giriş yerlerinin bugün-yarın açıklanması bekleniyor. Sınav giriş belgesi açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÖĞRENME

SINAV NE ZAMAN?

TYT, 30 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek. AYT, 1 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YDT, 1 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

2018-YKS başvurularında, e-okul’dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 18 Haziran 2018 tarihinde açılacaktır.

Haberin Devamı

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

ADAYLAR SINAVA GİRERKEN NELERİ YANINDA BULUNDURMAK ZORUNDADIR?

SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

Daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

YKS KILAVUZU