Gündem YKS sınav giriş belgesi açıklandı! Sınav giriş yeri sorgulama...

YKS sınav giriş belgesi açıklandı! Sınav giriş yeri sorgulama...

Paylaş
YKS sınav giriş belgesi açıklandı! Sınav giriş yeri sorgulama...

YKS giriş belgesi açıklandı! ÖSYM son dakika yaptığı açıklamayla üniversite adaylarının nerede sınava gireceklerini duyurdu. Bu flaş gelişme sonrası yüz binlerce aday, resmi siteye akın etti. Sınav giriş yeri sorgulama için aşağıdaki linke tıklayınız.

YKS sınav giriş yerleri açıklandı! Yüz binler bu duyuruyu bekliyordu, ÖSYM son dakika duyurusu yaparak YKS sınav giriş belgesini erişime açarak adayların nerede sınava gireceklerini belirledi. Bu heyecan verici gelişme sonrası ÖSYM'nin resmi sitesi adayların akınına uğradı.

Haberin Devamı

YKS sınav giriş belgesini çıkarmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ

ADAYLAR SINAVA GİRERKEN NELERİ YANINDA BULUNDURMAK ZORUNDADIR?

SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

Daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

YKS KILAVUZU