Gündem YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınavı ne zaman?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınavı ne zaman?

Paylaş
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sınavı ne zaman?

Erken seçim tarihinin 24 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verildikten sonra ertelenen YKS'nin yeni tarihi belli oldu. YÖK'ten yapılan açıklama sonrası YKS'nin 30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında yapılmasına karar verildi. Bu gelişmeyle birlikte daha önce plananlanan sınav takvimine göre YKS sonuçlarının akıbeti merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kameralar karşısına geçerek erken seçim tarihini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tarihle YKS'nin tarihi çakışıyordu. YÖK dün son dakika açıklaması yaparak yeni tarih için çalışma yapacağını duyurdu. Aradan yarım saat süre geçtinten sonra YÖK Başkanı Yekta Saraç Twitter hesabından açıklama yapıp "24 Haziran 2018’de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS’nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir." diye duyurdu.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

Sınav tarihi belliydi ama bir haftalık ertelemenin YKS sonuçlarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. ÖSYM bununla ilgili kafa karışıklığına engel olmak için yeni bir açıklama yaparak değişikliğe gidilmeyeceğini, planlandığı gibi 31 Temmuz 2018'de YKS sonuçlarının açıklanacağını duyurdu.