Spor Yobo olmadı rota Alex

Yobo olmadı rota Alex

Paylaş
Yobo olmadı rota Alex

Yobo'nun bonservisi konusunda ilerleme kaydedemeyen Fenerbahçe rotayı Chelsea'nin Brezilyalı stoperi Alex'e çevirdi

Everton'dan ayrılıp futbol hayatını geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği sarı-lacivertli ekipte sürdürmek isteyen Yobo, dün aniden ülkesindeki tatilini yarıda kesip İngiltere'ye gitti.

Nijeryalı oyuncu havalimanında yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'de oynamak istiyorum ama Everton'lu yöneticiler çok para istiyor. Son olarak benden kalmamı istediler" diye konuştu.

Yobo işinin giderek çıkmaz bir hal alması üzerine yeni alternatifler üzerinde duran ve Werder Bremen'li Mertesacker ve Schalke'li Metzelder ile temasa geçen sarı-lacivertliler, Chelsea'nin Brezilyalı oyuncusu Alex'i de gündemine aldı.

Chelsea'de geçtiğimiz sezonu 15 maçla tamamlayan 29 yaşındaki oyuncunun, yeni hoca Andre Villas-Boas tarafından satış listesine konacağı öğrenildi.

Kulübüyle kontratı 2013'te bitecek olan sambacının, 7-8 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli olduğu tahmin ediliyor. Müthiş bir fizik gücüne sahip olan Alex, boğa gibi güçlü bir oyuncu.

Savaşçı yapısı, sert futbolu ve hava toplarındaki üstünlüğü, kendisini defans oyuncuları arasında ayrı bir yere koyuyor.

2004'te Chelsea'ye transfer olduktan sonra PSV'ye kiralanan ve 3 sezon bu takımın formasını giyen Alex, daha sonra döndüğü Londra ekibinde iki süper sezonun ardından yine düşüşe geçti.

Haberin Devamı