Yaşam Yogaya başlamanız için en etkili nedenlerden biri…

Yogaya başlamanız için en etkili nedenlerden biri…

Paylaş
Yogaya başlamanız için en etkili nedenlerden biri…

Bilimsel çalışmaların da desteğiyle, her geçen gün yoganın yeni bir faydası olduğu kanıtlanıyor ve alternatif bir tedavi yaklaşımı olarak kabul ediliyor.

Son dönemde yapılan birkaç yeni araştırma da, yoganın depresyon ve duygusal yemek yeme alışkanlığını azalttığını ortaya koydu. Amerikan Psikoloji Derneği (APA) tarafından yayınlanan 4 farklı araştırma, yoganın pozitif etkileriyle ilgili yeni veriler sundu.

ABD’nin California eyaletinde 23 emekli asker üzerinde yapılan araştırmada, 8 hafta boyunca haftada iki kez Hatha yoga yapan katılımcıların depresyon seviyelerinin ve negatif düşüncelerinin azaldığı ortaya kondu.

Alliant International University’nin bir araştırması da, sıcak yoga olarak bilinen Bikram yoganın pozitif etkilerini paylaştı. Buna göre, yaşları 25 ve 45 arasında değişen, depresyon tedavisindeki 52 kadının yarısına 8 hafta boyunca haftada 2 kez yoga yaptırıldı. Diğer yarısı ise yoga derslerine katılmadı. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu süreç sonunda yoga yapan grubun stres ve depresyon seviyelerinde azalma görülürken, diğer grupta herhangi bir değişikliğe rastlanmadı.

Araştırmalar sırasında, katılımcıların yoga sayesinde hayatlarına farkındalık ve öz anlayış gibi kavramlar eklediği görüldü. Katılımcıların bu özellikleri içselleştirmesi ve meditasyonu hayatlarının bir parçası haline getirmesiyle, duygusal yemek yeme alışkanlığı başta olmak üzere olumsuz beslenme davranışlarında iyileşme olduğu gözlendi. Yapılan benzer araştırmalar ışığında, yoganın faydalarının fiziksel boyuttan daha öte olduğu ortaya kondu.
Uzmanlar, yoganın depresyonun tedavisi sırasında doktor yaklaşımı yerine konmayacağını ancak yardımcı ve tamamlayıcı tedavi olarak uygulanabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı