Yaşam Yoğurdun sulanmaması için yapılması gerekenler

Yoğurdun sulanmaması için yapılması gerekenler

Paylaş
Yoğurdun sulanmaması için yapılması gerekenler

Her ne kadar yoğurdun suyu çok besleyici olsa da çoğu insan yoğurdun sulanmasını istemez. Eğer yoğurdun sulanmasını engellemek istiyorsanız birkaç önlem almanız gerekiyor. İşte onlardan bazıları...

Öncelikle evde mayaladığınız yoğurdun kıvamını koruması ve sulanmaması için kullandığınız sütün kalitesi oldukça önemli. Sütünüzü güvenilir yerlerden temin etmeye özen göstermelisiniz. Sütünüzü mayaladığınız kap plastik olmamalıdır, cam bir kap kullanmanız yoğurdunuzun kıvamlı bir şekilde mayalanmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra yoğurdunuzu mayaladığınız kapta kullanmanız gerekir. Yoğurdu tekrar başka bir kaba alırsanız sulanması daha da hızlanacaktır.

Haberin Devamı

Yoğurdun sulanmasını önlemek için mayalama aşamasına çok dikkat edilmelidir. Kötü mayalanmış bir yoğurdun sulanmasını engellemek pek mümkün değildir. Bu nedenle yoğurdun sulanmasını önlemek için yoğurdu iyi bir şekilde mayalamak önemli. İyi mayalanmış bir yoğurt elde etmek için süt ve maya oranına dikkat etmek gerekir. Süt-maya oranı doğru ayarlanmazsa mayalanan yoğurdun kıvamı tutmaz. Ayrıca mayalanacak sütün ısısı ve sütün mayalanma süresi de dikkat edilmesi gereken konulardan. Tüm bunlar dikkate alındığında iyi mayalanmış ve kıvamlı bir yoğurt elde edilir, olası sulanmaların önüne geçilir.

Bir diğer önemli nokta ise yoğurt mayalamak için kullandığınız kapların büyüklüğüdür. Yoğurdu küçük kaplara mayalamanız gerekir. Böylece daha katı kıvamlı yoğurtlar elde edebilirsiniz. Yoğurt mayalamak için kullanılan yoğurt da çok önemlidir. Yoğurt mayalarken normal yoğurt yerine süzme yoğurt kullanırsanız daha kıvamlı bir yoğurt elde edersiniz. Süzme yoğurdun içerisindeki su oranı normal yoğurda göre daha az olduğu için sulanma da daha az olacaktır.

Haberin Devamı

Eğer yoğurdunuzu evde mayalamıyor, hazır yoğurt alıyorsanız da aynı öneriler geçerlidir. Yoğurdunuzu küçük kaplarda almaya özen gösterebilirsiniz. Böylece yoğurt, tüketme süresinin üzerinde beklememiş olacaktır ve yoğurdun sulanmasına fırsat verilmemiş olacaktır. Yoğurdunuzu tüketirken yüzeyinden almaya özen gösterin. Yoğurdu büyük kaşıklarla derin çukurlar açarak alırsanız geniş boşluklara hemen su dolacaktır. Ayrıca yoğurt alırken plastik veya metal kaşıklarla değil de tahta kaşıklarla almaya özen gösterirseniz yoğurdunuz sulanmayacaktır. Ayrıca yoğurdu mayaladığınız kabı dolaba taşırken sallamamaya dikkat etmelisiniz. Sallanan kap yoğurdun kıvamını bozacak ve sulanmasına sebep olacaktır.