Sağlık Yoğurt bir numaralı yağ eriticisidir (Göbeğimi nasıl eritirim?)

Yoğurt bir numaralı yağ eriticisidir (Göbeğimi nasıl eritirim?)

Paylaş
Yoğurt bir numaralı yağ eriticisidir (Göbeğimi nasıl eritirim?)

Dümdüz bir karın ve incecik bele sahip olmayı kim istemez ki? Bu yazı dizisini takip edin, hedefinize kısa sürede ulaşın. Dr. Ayça Kaya anlattı

YATMADAN 3 SAAT ÖNCE YEMEK YEMEYİN

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde metabolizma hızı yavaşlar, uykuda en aza iner. Daha hareketsiz oluruz, tükettiklerimiz vücut tarafından kullanılamaz. Yediklerimiz bel çevresinde yağ olarak birikir. Mide boşalması 3-4 saat sürdüğü için yatmadan 3 saat önce besin alımını kesin.

MEYVE GÖBEK YAPAR

Vücuda giren fazla şeker kullanılmadığında göbek çevresindeki yağ hücrelerinde depolanır. Akşam yemeğinden sonra yenen meyvenin içindeki şeker (fruktoz) göbek yağlanmasının en önemli sebebidir. Meyve yemenin en ideal saati ikindi öğünüdür.

AKŞAM HAFİF BESLENİN

Akşam ne kadar hafif yiyip sabah ne kadar aç uyanırsanız o kadar doğru yapıyorsunuz demektir. Yaşam tarzınızı bu şekilde düzenlediğinizde gece uykunuz deliksiz, rüyalarınız güzel olur. Sabah yataktan daha enerjik kalkarsanız. Elbette göbek yağlarınız da çabuk erir.

Haberin Devamı

YEMEK SIRASINDA SU İÇİN

Böylece yeme hızınız yavaşlar, çabuk doyarsınız. Su midede yer kapladığı için daha az yersiniz.

Bir olumlu etkisi daha: Su, bağırsaklarınızı yıkayarak kabızlıktan kurtarır, metabolizma hızını yükseltir, göbek çevresi yağlarını azaltır.

KALSİYUMLU BESİNLER TÜKETİN

Göbek yağlarının korkulu rüyası kalsiyum değeri yüksek olan süt gurubu yiyeceklerdir. Günde 3 bardak süt, yoğurt veya ayran tüketin. Yoğurttaki ‘konjuge linoleik asitler’ bir numaralı göbek yağı eriticisidir. Kansızlığınız yoksa öğlen ve akşam yemeklerinizle 1 bardak yoğurt yiyin.

ŞEKERİ AZALTIN

Vücutta en çabuk yağa dönüşen yiyecek gurubu karbonhidratlardır. En zengin karbonhidrat kaynağı ise şekerdir. Kan şekerini çok hızlı yükseltir. Şu gıdalardan uzak durun: Pasta, kek, kurabiye, limonata, dondurma, şekerli ve gazlı içecekler.

KAHVALTIDA 1 YUMURTA

En tok tutan yiyeceklerin başında gelir. Kolesterolünüz yüksek değilse her sabah 1 adet yumurta yiyin. Gün içinde daha tok olursunuz.

LİFLİ YİYECEKLER DOSTTUR

Kabak, kivi, lahana, ıspanak, yulaf, armut, kayısı, portakal, kivi... Bu tür lifli gıdalar vücudunuzda sünger ve süpürge etkisi yapar. Midede tıpkı bir sünger gibi şişer, daha az yemenizi sağlar. Vücuttan atılırken süpürge etkisiyle toksinlerden sizi kurtarır.

DENGELİ PROTEİN ŞART

‘Besinlerin termik etkisi’ dediğimiz bir mekanizma daha fazla kalori harcatır, vücudun yağlardan kurtulmasını sağlar. Bu termik etki en çok protein kaynaklarında var. Her öğününüze et, tavuk, balık, peynir, yumurta gibi yiyeceklerden birini ekleyin.

YARIN: Daha hızlı yağ yaktıran besinler

Haberin Devamı