Siyaset YÖK Başkanı, Kılıçdaroğlu'nu övdü
Paylaş
YÖK Başkanı, Kılıçdaroğlu'nu övdü

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, iktidar ve muhalefetin başörtüsü ile ilgili çabalarını samimi bulduğunu belirtti

Bursa’da bu yıl eğitime başlayan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu'nun Akademik Yıl açılışına katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Özcan, “Bazı üniversitelerde başörtülü öğrencilerin dersten çıkarıldıkları haberleri geliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Bu tür ufak tefek olayların olması mümkündür. Ama bu durumdan şikayetçi olan öğrencilerimiz varsa derhal YÖK'e dilekçi ile başvurmalarını istiyoruz. Bunu yapsınlar biz gerekeni yaparız” dedi.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN ALDIĞI POZİSYON TAKDİRE ŞAYAN"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, “İktidar ve muhalefet önceleri farklı şeyler söyledi. Sonradan bir uzlaşma oldu. Bu uzlaşmayı samimi buluyor musunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Gayet samimi buluyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun aldığı pozisyon taktire şayandır. Gerçekten çok önemlidir. Herkesin pozisyonu fevkalade olumludur. Bu bir defa insanların yüksek öğrenim hakkıdır.

Onu elinden kimse alamaz. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bir de bir başkasının nasıl giyineceğini, hele hele 18 yaşını geçmiş insanlara kız öğrencilere bunu söylemek onur kırıcı bir şeydir.

İnsan onuruna aykırı bir şeydir. Herkes bu zeminde anlaştı zaten bundan sonra yapılması gereken şey liderler, ‘Biz bu konuda anlaştık’ deyip halka duyurmaları bu bir daha açıklanırsa güçlü pozisyonda oluruz diye düşünüyorum.”

Işıl ARSLAN-Serhat TEZCAN/BURSA (DHA)

Haberin Devamı