Eğitim - Kariyer YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan sınav açıklaması: Revizyon olmaz

YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan sınav açıklaması: Revizyon olmaz

Paylaş
YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan sınav açıklaması: Revizyon olmaz

YÖK Başkanı Yekta Saraç, CNN TÜRK'e konuştu ve "Sistemle ilgili yeni bir revizyon gündemde değil, testlerle ilgili değişiklik olmaz" dedi

YÖK Başkanı Yekta Saraç, şu açıklamalarda bulundu:

"Yeni sistemde konsept değişiyor. Birtakım dersler önemsiz, birtakım dersler önemli noktasından hareket kesinlikle yok. Bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Biz felsebe grubu dedik. Zaten biz felsefe grubu dediğimizde felsefenin dışlanmadığını kabul etmemiz lazımdı.

'SORU BAŞINA DÜŞEN SÜRE ARTIYOR'

Şimdi de rehber hocalara yönelik bir bilgilendirme yapacağız. Sınavın hangi bileşenlerden oluştuğunu anlatıyoruz. Bu öğrenci dostu bir sınav. Öğrenciyi de ezberden kurtaran bir sınav. Kurgumuz bir alana önem vermek değil. Sözel,sayısal okuryazarlık sorgulanacak. Soru başına düşen süre artıyor."

'REVİZYON SÖZ KONUSU DEĞİL'

"Yeni sistem imam hatip liselerini olumsuz etkiler mi?" sorusuna Yekta Saraç "Bir sistem getiriliyor ise bir okulun aleyhine sonuç üretmesi söz konusu olamaz. Meslek liselerinde de, imam hatiplerde de, diğer liselerde de mağduriyet söz konusu değil. Bizim gündemimizde revizyon söz konusu değil. Sınav sürelerine ilişkin değişiklikler yapılabilir" cevabını verdi.

Haberin Devamı