Gündem YÖK Başkanı'ndan önemli açıklamalar

YÖK Başkanı'ndan önemli açıklamalar

Paylaş
YÖK Başkanı'ndan önemli açıklamalar

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın yerine kurum dışından birinin atanacağını söyledi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın istifasını hatırlatarak, istifa dilekçesini bugün kendilerine sunduğunu bildirdi.

Prof. Özcan, son gelişmeler nedeniyle Yarımağan’ın yaşadığı sıkıntılardan dolayı istifa etmiş olabileceğini belirtti.

Özcan, "ÖSYM Başkanı ile dün yaptığımız görüşmede bu konu gündeme geldi mi?" sorusuna, "Hayır, dün akşam bu konu gündeme gelmedi. Dün akşam sınavları nasıl yapacağımızı konuştuk. Onun için geldi buraya. ’ÖSYM’deki çalışanların morali düşük’ dedi.

Sonra biz de düşünmeye başladık, böyle morali düşük bir örgütle nasıl 12 tane sınav yaparız diye. Onları konuştuk hocayla. Ne yapalım, ne edelim diye konuştuk. 37 yıllık tecrübesi var" diye yanıt verdi.

ERTELENEN 12 SINAV VE İPTAL EDİLEN KPSS SINAVI

YÖK Başkanı Özcan, "ÖSYM’ye en kısa sürede vekaleten bir atama yapacağız. Atama yapacağımız kişi ÖSYM dışından olacak ve görevini bu yıl sonuna kadar sürdürecek. Bu arada, ertelediğimiz 12 sınav ile iptal ettiğimiz KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı yapılacak" dedi.

ÖSYM BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Ziya Özcan, ÖSYM’de, mevcut soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar soruşturmanın selameti açısından görevden almalar olacağını bildirdi.

Özcan, ÖSYM’yi yeniden yapılandıracaklarını, bu kapsamda daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’na sundukları kanun taslağını geri çekerek, üzerinde çalışacaklarını ve yeni bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi.

Özcan, kanun taslağının Meclis açıldıktan sonra en kısa sürede gündeme getirileceğini kaydetti. Yusuf Ziya Özcan, KPSS Eğitim Bilimleri sınavına başvuru alınmayacağını, eski başvuruların geçerli olacağını bildirdi.