Spor Yok böyle davranış!

Yok böyle davranış!

Paylaş
Yok böyle davranış!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde oynanan Süper Amatör Küme karşılaşmasında, bir futbolcu topun rakibin eline değil kendi eline çarptığını söyleyerek verilen penaltıyı iptal ettirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesi Yeni Sanayi Sahası'nda Karadeniz Güvenspor ile Demirtaşspor arasında oynanan Süper Amatör Küme karşılaşmasında futbolcu yaptığı davranışla alkış aldı. Mücadelenin 65'inci dakikasında Demirtaşspor'un savunma oyuncusu Egemen Fazlıoğlu, ceza sahası içinde Karadeniz Güvenspor oyuncusu Okan Yalçın ile ikili mücadeleye girdi. Bu sırada topun Egemen'in eline çarptığını gören hakem Ali Saygın Ögel penaltı nokçasını gösterdi. Tüm itirazlara rağmen hakem verdiği karardan vazgeçmezken, Karadeniz Güvensporlu futbolcu Okan'ın, "Hocam benim elime çarptı. Penaltı değil" sözünün ardından kararını iptal etti. Maçın ardından hakemler tarafından tebrik edilen genç futbolcu, teknik direktörü ve arkadaşları tarafından da anlamlı davranışı için kutlandı.

Hakem aleyhimizde düdük çaldı zannettim
Antrenörü Kadir Kahraman ile birlikte açıklama yapan Okan Yalçın, "Pozisyon öncesinde ceza sahasında topla buluştum. Rakibin müdahalesi ile top kendi elime çarptı. Ben hakemin düdüğünü duyduğumda hakemin bizim aleyhimize karar verdiğini düşündüm. Daha sonra hakemin kararını gördükten sonra yanına giderek pozisyonun penaltı olmadığını söyledim" dedi.

Ahlâki tarafım ağır bastı


"Yapmam gerekeni yaptım" diyerek konuşmasını sürdüren Yalçın, "Çünkü aynı şey bizim de başımıza gelebilirdi. Sonuçta herkes bir emek veriyor. Yaz kış demeden çalışılıyor. Aynı şey olsa, yine aynısını yapardım. Ben yapmam gerekeni yaptığımı düşünüyorum. Her şey sahada kalsa da bunun bir ahlaki tarafı var. Ben ahlaki tarafımın daha ağır bastığını düşündüğüm için doğru olanı söyledim" diye konuştu.

Futbolun nereye geldiği ortada


Penaltıyı iptal ettirdikten sonra arkadaşlarının ve hocasının tepkisinden de bahseden Okan Yalçın, "Ben maçtan sonra hakemi tebrik etmeye gittim. O da beni pozisyondan dolayı tebrik etti. Ayrıca rakip takımın antrenör ve futbolcuları da tebrik ettiler. Futbolun nereye geldiği ortada. Biz de televizyonda ağabeylerimizin hatalarını izliyoruz, eleştirileri görüyoruz. Hocamız da bize her zaman ilk önce rakibe saygı gösterilmesi gerektiğini söylüyor. Takım arkadaşlarımdan bir tepki görmedim. Maç içerisinde tepkiler olabilir, ama maç sonrası kimse tepki göstermedi. Bu da beni ayrıca mutlu etti. Biz o penaltıyı atıp öne geçseydik, sadece o maçı kazanmış olacaktık" açıklamalarında bulundu.

Kaybedilen maç olsun alın teri kazansın


Okan Yalçın'ın hocası Kadir Kahraman ise şunları söyledi:
"Maç içerisinde hakeme bir tepki gösterdik, niye penaltıyı iptal ettin diye. Hakem gelip açıkladı, sporcunuz kendi eline çarptığını söyledi deyince; ben de sporcum doğrusunu yapmış dedim. Kaybedilen maç olsun, ama kazanılan alın teri olsun, fair play olsun."

DHA

Haberin Devamı