Eğitim - Kariyer YÖK, İşaret Dili ve Sağır Çalışmaları Anabilim Dalı kurdu

YÖK, İşaret Dili ve Sağır Çalışmaları Anabilim Dalı kurdu

Paylaş
YÖK, İşaret Dili ve Sağır Çalışmaları Anabilim Dalı kurdu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "engelsiz eğitim" çalışmaları kapsamında Ankara Üniversitesi’nde Türk İşaret Dili ve Sağır Çalışmaları Anabilim Dalı kurdu

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç tarafından başlatılan "engelsiz üniversiteler", "engelsiz erişim" ve "engelsiz eğitim" başlıklarıyla yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak kurduğu Türk İşaret Dili ve Sağır Çalışmaları Anabilim Dalı’na, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde öğrenci alınabilecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim tarihinde bir ilk olan Türk İşaret Dili ve Sağır Çalışmaları Anabilim Dalı bünyesinde, Türk İşaret Dili Tercümanlığı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları ile Türk İşaret Dili Doktora Programı yer alacak.

BURS DA VERİLECEK

YÖK Türk İşaret Dili’nin, YÖK 100/2000 Doktora Bursları Projesi kapsamına alınarak bu programa kayıt olanlara burs imkanı tanınacağını açıkladı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Engelli Öğrenciler Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof.Dr. Zeliha Koçak Tufan, "Yeni YÖK" olarak göz ardı edilen işitme engellilerin sorunlarına değinildiğini ve ilk olarak işaret dili çalışmalarının akademik bir nosyon kazanması için çalışma başlatıldığını söyledi.