Gündem YÖK: Sınav tarihi değişmeyecek

YÖK: Sınav tarihi değişmeyecek

Paylaş
YÖK: Sınav tarihi değişmeyecek

YÖK: Sınav tarihi değişmeyecek

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç, "Üniversiteye giriş sınavı tarihlerinde, şu anki koşullar itibariyle, herhangi bir değişiklik yapılmayacağını" açıkladı.

Haberin Devamı

YÖK Yürütme Kurulunun, Danıştay’ın YÖK’ün farklı katsayı kararını durdurmasını görüşmek üzere yaptığı toplantı sona erdi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Saraç, Danıştay İdari Dava Dairelerine itirazın zamanı içerisinde yapılacağını belirterek, "Danıştay 8. Dairesinin almış olduğu bu kararın, meselenin teknik boyutunun tam olarak anlaşılamamasından kaynaklandığını zannediyoruz. Dolayısıyla bizim bunun Dava İdareleri Kurulunda haklılığımızın tespit edileceğini düşünüyoruz. Bu hususta haklılığımızın orada tescil edileceğine inanıyorum" dedi.

Saraç, "Üniversiteye giriş sınavı tarihlerinin ertelenip ertelenmeyeceği" yönündeki bir soruya da "Şu anki koşullar itibariyle, herhangi bir değişiklik olmayacak" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"Yapılacak itirazın reddedilmesi ihtimalinin gündeme gelip gelmediği" sorusu üzerine Saraç, "Biz Danıştay 8. Dairesi’nin almış bu kararı, meselenin teknik boyutunun yoğun olması dolayısıyla tam anlaşılamamasından kaynaklandığına inanıyoruz. Dolayısıyla yapılacak itirazımızın bizim haklılığımızın tespit edileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Saraç, YÖK Genel Kurulu toplantısının da daha önce belirlenen tarihte yapılacağını söyledi. "Yeni bir formül üzerinde çalışmak için itiraz sonucu beklenecek mi" sorusuna ise YÖK Başkanvekili Saraç, "Evet çünkü biz itirazımızda haklılığımızın tespit edileceğine inanıyoruz" cevabını verdi.