Eğitim - Kariyer YÖKDİL sonuçları açıklandı! (YÖKDİL sınav sonucu sorgulama ekranı)

YÖKDİL sonuçları açıklandı! (YÖKDİL sınav sonucu sorgulama ekranı)

Paylaş
YÖKDİL sonuçları açıklandı! (YÖKDİL sınav sonucu sorgulama ekranı)

9 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL Sınavı'nın sonuçları açıklandı. İşte YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama ekranı

YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı! İşte YÖKDİL sınavıyla ilgili tüm detaylar:

YÖKDİL Sınavı sonuç itirazları 31 Temmuz-04 Ağustos 2017 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzu'nda belirtilen usulde yapılabilecek.

>>> YÖKDİL SINAVI SORGULAMA EKRANI

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Alana özgü ilk akademik dil sınavı YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor.

YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi.

Sınava yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

YÖKDİL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek.

Haberin Devamı