Gündem Yokluk içinde bir yaşam

Yokluk içinde bir yaşam

Paylaş
Yokluk içinde bir yaşam

Yokluk içinde bir yaşam

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde oturan 62 yaşındaki Ramazan Günay, daha önce ahır olarak kullanılan, elektrik ve suyu olmayan tek katlı taş örme binada, kendisi gibi işsiz olan oğlu 24 yaşındaki Engin Günay ile birlikte yokluk içinde yaşıyor. 25 yıldır oturduğu ahır evde 10 yıl önce eşi Hanife Günay'ı bronşit hastalığından kaybeden Günay, tek isteğinin küçük bir eve sahip olmak olduğunu söyledi.

25 yıl önce sevdiği Hanife Günay'ı kaçıran Ramazan Günay, ailelerinin destek vermemesi nedeniyle yokluk içinde bir evlilik yaptı. Günay, kalacak yerleri olmadığı için Yayla Mahallesi'nde yaşayan arkadaşı Ertan Balçın'ın, fındıklık bahçesinde ahırı kullanmasına izin verdi. Günay, tuvalet, elektrik ve su olmayan ahırı eşiyle birlikte temizleyip ev olarak kullanmaya başladı. Bir çocuk dünyaya getiren eşini, 10 yıl önce bronşit hastalığından kaybeden Ramazan Günay, şimdi oğlu Engin Günay ile birlikte yokluk içinde, çöplüğü andıran 15 metrekarelik ahır evde yaşamaya devam ediyor. Tuvalet ihtiyaçlarını evin dışarısındaki kulübede gideren baba-oğul, mahalledeki çeşmeden de bidonlarla su taşıyor.

Daha önce oğlu ile birlikte özel ve kaçak kömür ocaklarında çalıştıklarını belirten Ramazan Günay, en son çalıştıkları özel ocağın kapanması nedeniyle 1 yıldır işsiz olduklarını söyledi. Sosyal güvencesi bulunmayan Ramazan Günay, "Çalışırken aldığımız para ile karnımızı anca doyuruyorduk. Bu yüzden bir yer sahibi, ev sahibi olamadık. Evimiz barkımız yok. Tek istediğim küçük bir eve sahip olmak. Bir de oğlumun iyi bir işte çalışıp, bu hayattan kurtulması. Küçük ama temiz, banyosu, tuvaleti, mutfağı, elektriği, suyu olan bir evimiz olsun istiyorum. Bunun için de hayırseverlerden, devlet büyüklerimizden yardım istiyorum" dedi.

Görüntü alınırken utancından yüzünü kapatan Engin Günay ise, evlenip bu hayattan kurtulmak istediğini söyledi. Askerliğini yaptığını belirten Engin Günay, "Ben evlenmek istiyorum. Ama bu eve kimse gelmek istemez" dedi.