Yaşam Yoksa iPad çalıntı mı?

Yoksa iPad çalıntı mı?

Paylaş
Yoksa iPad çalıntı mı?

Çin, Apple'ın tanıtımını yaptığı iPad'in, P88'den çalıntı olduğunu ileri sürdü

Apple’ın 2 gün önce tanıttığı, taşınabilir bilgisayar ve akıllı telefon arası çok fonksiyonlu tablet bilgisayar "iPad"e çok benzer bir ürünün Çin’de 6 aydır piyasada olduğu ileri sürüldü.

AFP’nin haberine göre, P88’in, Apple’ın "iPad"ine benzerliği, ürünün tanıtımından önce kopyasının yapıldığı Çin’deki birçok internet sitesinde alay konusu oldu.

"Çin usulü iPad P88"i üreten Shenzhen Great Loong Brother Industrial Co. şirketi de, Apple’ı kendi ürününün kopyasını üretmekle suçladı. Şirket yetkililerinden Huang Şiofang, "Neden Apple’ın bizim yaptığımız şeyin aynısını yaptığını anlayamıyoruz. Biz ürünü daha önce ürettik" dedi.

Yetkili, P88’in Ağustosta piyasaya sürüldüğünü ve tanıtımının geçen sene Berlin’de düzenlenen Elektronik Fuarında yapıldığı söyledi.

"iPad"den daha kalın ve ağır olan P88’in daha geniş bir ekrana ve daha büyük hafıza kapasitesine sahip olduğu ve üründe "iPad"den farklı olarak USB girişleri bulunduğu belirtiliyor. "iPad"in bataryası 10 saat, P88’in bataryası 1,5 saatte bitiyor.

iPad'in tanıtımı yapıldı

Haberin Devamı