Ekonomi Yoksulluk, yüzde 27'den yüzde 17'ye indi

Yoksulluk, yüzde 27'den yüzde 17'ye indi

Paylaş
Yoksulluk, yüzde 27'den yüzde 17'ye indi

Göreve geldiklerinde, yoksulların nüfusa oranının yüzde 26.9 iken bugün yüzde 17'ye gerilediğini söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, günlük geliri 1 doların altında olanları 2006'da sıfırladıklarını kaydetti

Günde 1 doları sıfırladık

Haberin Devamı

Binyıl Kalkınma Hedefleri Bölgesel Konferansı’nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Gerek bin yıl kalkınma hedefleri, gerek Avrupa Birliği (AB) katılım müzakereleri, gerekse kendi hedeflerimiz doğrultusunda her alanda çok boyutlu reformlar uyguluyor ve son derece başarılı sonuçlar elde ediyoruz” dedi.

Göreve geldiklerinde, yoksulların nüfusa oranının yüzde 26.9 iken bugün yüzde 17’ye gerilediğini söyleyen Erdoğan, günlük geliri 1 doların altında olanların oranını, 2002’de binde 2’yken 2006’da sıfırladıklarını kaydetti.

Gıda yoksulluğu azaldı

Erdoğan, 2002’de yüzde 1.35 olan gıda yoksulluğu oranını 2008 itibarıyla binde 5’e çektiklerini vurguladı. İşsizlikte krizin etkisiyle artış olduğuna işaret eden Erdoğan, oranın yüzde 14’e ulaştığını, krizin etkilediği diğer ülkelerle karşılaştırıldığında artışın sınırlı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğan, eylülde yapılacak Birleşmiş Milletler’in 65’inci genel kurulda düzenlenecek ‘Bin Yıl Kalkınma Hedefleri’ konulu etkinlikte 10 yıldaki ilerlemelerin ele alınacağını bildirdi.

Hedefleri ıskalama lüksümüz yok

Binyıl Kalkınma Hedefleri’ne Türkiye’nin özel bir önem ve değer verdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, hedeflere ulaşmada önemli bir performans gösterdiklerini söyledi. Erdoğan, “Küresel olarak 2015’e kadar dünyada hedeflere ulaşmada sorunlar yaşanabilir. Ancak dünyanın hedefleri ıskalama lüksü yok. Türkiye bu anlamda diğer ülkelerin hedeflere ulaşmasına katkıda bulunacak” dedi.