Siyaset Yok,yok,yok!
Paylaş
Yok,yok,yok!

Ergenekon davasında mahkeme Genelkurmay'a darbe planlarını, Öcalan'ın başka örgütle bağlantısı olup olmadığını sordu. Hepsinden yanıt aynıydı: BİLGİ YOK!

“Ergenekon” davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bazı kurumlara sorduğu sorulara gelen yanıtlar dava dosyalarına girdi.

Haberin Devamı

* Jandarma Genel Komutanlığı, Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarının kendi envanterinde görülüp görülmediği sorusuna, “Eksik, kayıp ve çalıntı mühimmat yok” yanıtını verdi.

‘TİT’ TEYİT EDİLEMEDİ

* MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) başta olmak üzere birçok kurumun, Türk İntikam Tugayı (TİT) isimli bir örgüt olup olmadığı yönündeki soruya yanıtları da mahkemeye ulaştı. MİT’ten gelen yazıda, “Araştırmalar sonucunda, TİT adının solcu kesimin korkutulması amacıyla aşırı milliyetçi unsurlarca bir süre kullanıldığı ve ön plana çıkarıldığına dair bilgilerin alındığı, ancak bu bilgilerin teyidinin mümkün olmadığı” belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı ise, görev ve yetki alanları dışında bulunduğundan “Türk İntikam Tugayı Örgütü” hakkında kayıt ve derlenmiş bilgi bulunmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

ÖCALAN ERGENEKON ÜYESİ Mİ?

* Mahkeme, birinci ‘Ergenekon’ davasının 19 Ekim 2009 tarihinde yapılan 116. duruşmasında, “PKK terör örgütünün MİT tarafından kurulduğu” yönündeki iddialar ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın ‘Ergenekon örgütü üyesi olup olmadığı’nın Genelkurmay Başkanlığı’ndan sorulmasını kararlaştırdı. Genelkurmay Başkanlığı “Böyle bir bilgi mevcut değildir” dedi.

DARBEYLE İLGİLİ PLAN YOK

* Mahkeme, Genelkurmay’a, Emniyet’e ve MİT’e İkinci Ergenekon Davası’nın temelini oluşturduğu öne sürülen Sarıkız, Ay Işığı, Eldiven ve Yakamoz isimli darbe planlarına ilişkin “TSK içerisinde askeri darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığını” da sordu. Üç kurumda bu planlara ilişkin ellerinde bilgi ve belge bulunmadığını bildirdi.