Siyaset Yol arkadaşlarını belirliyor
Paylaş
Yol arkadaşlarını belirliyor

CHP'nin yeni vitrini bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında belirlenecek

Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki CHP’yi önce Anayasa için yapılacak referanduma, daha sonra da seçime götürecek 20 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri seçilecek. MYK, daha sonra da kendi içinde görev dağılımı yapacak.

Haberin Devamı

SAV'LA DEVAM

CHP kulislerinde Genel Sekreterlik için yeniden Önder Sav’ın adı geçiyor. Genel Saymanlık için ise Faik Öztrak’ın adı öne çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’ne önereceği 18 kişilik yeni yönetim kurulunun listesinde Hakkı Süha Okay, Haluk Koç, Süheyl Batum, Gürsel Tekin, Gülsüm Bilgehan, Gaye Erbatur, Şahin Mengü, İsa Gök, Tekin Bingöl, Çetin Soysal, Malik Ecder Özdemir, Nihat Matkap, Mesut Değer, Hürşit Güneş, Umut Oran ve Oğuz Oyan’ın adı geçiyor.

İLK KAPIŞMA

CHP’nin Salı günü yapılacak grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay’dan boşalan grup başkanvekilliği için seçim yapılacak.

Yeni parti yönetimi, bu iki koltuğa Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi’yi seçtirmek istiyor. Muhalifler ise Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ve Konya Milletvekili Atilla Kart’ı aday gösteriyor.

Öte yandan eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin Merkez Yönetim Kurulu listesinde yer almadı.

Haberin Devamı