Türkiye (Son Dakika) Yol çöktü, deprem sandılar

Yol çöktü, deprem sandılar

Paylaş
Yol çöktü, deprem sandılar

Bursa'da 1 yıl önce alışveriş merkezi yapılmak için temeli kazılan inşaat alınanın bitişiğindeki yol, yağan yağmurla birlikte kayarak çöktü. Çökme anında deprem olduğunu sanan mahalle sakinleri sokağa döküldü

Merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi üzerinde bir yıl önce eski bir işhanı yıkılarak AVM yapılmak için inşaat başlatıldı. İnşaat esnasında geçtiğimiz Temmuz ayında gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı için ve su sızıntısı nedeniyle inşaat alınının yanındaki yolda iki kez yol çökmesi yaşandı.

SARSINTI MEYDANA GELDİ

Dün saat 23.30 sıralarında, inşaat alanının yanındaki yol, yağan yağmurun da etkisiyle üçüncü kez büyük bir gürültüyle çöktü. Çevre binalarında çökme anında sarsıntı meydana gelince, vatandaşlar deprem oluyor korkusuyla dışarıya kaçtı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yapılan incelemede yağan yağmur ve yol altından geçen bir su borusundan sızan suyun toprağı yumuşattığı ve yolun çökmesine neden olduğu belirlendi.

İSYAN ETTİLER

Çevredeki binalarda oturan çok sayıda kişi sokağa çıkarak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar iş merkezi yapmak için kazılan temelde daha öncede iki kez toprak kayması olduğunu ancak hiçbir önlem alınmadığını söyledi. Sokaklara çıkan yaşlı kişiler yağan yağmur ve soğuk havaya karşı üzerlerine yorgan örterek Osmangazi Kaymakamlığı önünde bulunan banklarda oturdu. İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Tuna yaşlı vatandaşları ve çocukları İlçe Emniyet Müdürlüğü binasındaki dinlenme salonunda misafir etti.

Göçük esnasında yoldan yayaların geçmemesi büyük bir faciayı önlerken, vatandaşlar bölgede tedbir alınmasını istedi.

Hüseyin TÜCCAR / BURSA DHA

Haberin Devamı