Gündem Yol kesip, ateş yaktılar!

Yol kesip, ateş yaktılar!

Paylaş
Yol kesip, ateş yaktılar!

Şanlıurfa ve Mardin'de elektrik kesintisi protestoları polisle çatışmaya dönüştü

Şanlıurfa ve Mardin'de elektrik kesintisi protestoları.

Haberin Devamı

Akçakale ilçesinde, yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.

Akçakale ilçesinde, elektrik kesintilerini bahane ederek yol kapatma eylemi yapan gruba polis müdahale etti. Borçlarını ödemediği için elektriği kesilen bir grup çiftçi, Dicle Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (DEDAŞ) Şube Şefliği önünde toplandı. Bina önündeki yolu trafiğe kapatan grup, polisin uyarılarına taş ve sopalarla karşılık verdi. Polis ekipleri, bu kişilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahale sonrası dağılan grup, daha sonra tekrar bir araya gelerek polise yeniden taşlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından ilçe merkezinde tekrar toplanan kişilerle polis arasındaki gerginlik sürüyor.

Haberin Devamı

Polisin biber gazlı ve basınçlı suyla müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan gruptakilerden bazıları TOMA’lara ve polislere taş atmaya başladı. Polis, bazı göstericilerin yapılan uyarılara rağmen dağılmaması üzerine havaya uyarı ateşi açtı. Kalabalık daha sonra gruplara ayrılarak dağıldı.

HASTANEDE BULUNANLAR ETKİLENDİ

Polisin müdahalesinin ardından dağılan bazı göstericiler, Akçakale Devlet Hastanesi’nin bahçesinde toplandı. Hastane bahçesinde bulunan çöp konteynırları ve oturma banklarıyla barikat yapan göstericiler, polislere taş attı. Polis ise hastane bahçesindeki gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptakiler müdahale sonrası ara sokaklara dağılırken, hastane bahçesine atılan biber gazından dolayı bazı hasta ve yakınları ile çalışanlar da etkilendi. Yaşananların ardından gerginliğin sürdüğü ilçeye Şanlıurfa’dan takviye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.