Kültür - Sanat Yol yeniden Cannes’da
Paylaş
Yol yeniden Cannes’da

1982 yılında Altın Palmiye kazanan Yılmaz Güney imzalı Yol filmi, 35 yıl sonra yeniden Cannes Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak

Bu sene 70'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali bugün yapılacak açılış töreniyle start verecek. Yarışmada Fransız sinemasını François Ozon’un yönettiği ‘L’amant double’, Jacques Doillon’un efsane heykel sanatçısına odaklanan filmi ‘Rodin’, Robin Campillo’nun imzasını taşıyan ‘120 Beats per Minute’le ve ‘Artist’le tanınan yönetmen Michel Hazanavicius’un Jean-Luc Godard’ın hayatından bir kesiti anlatan ‘Redoubtable’ı temsil edecek.


35 YIL SONRA YENİDEN ‘YOL’


Bu yıl festivalde ayrıca Yılmaz Güney’in Altın Palmiye ödüllü filmi ‘Yol’, 35 mm’den yenilenmiş kopyasıyla Cannes Klasikleri bölümünde festival takipçileriyle buluşacak. 1982 yılında Altın Palmiye Ödülü’nü kazanan ‘Yol’, Cannes’ın tarihini yansıtması planlanan ‘Cannes Klasikler’ bölümünde seyirciyle buluşacak.

‘Yol’, Altın Palmiye kazanan ilk Türk filmi olmuştu. Tarık Akan, Şerif Sezer ve Halil Ergün’ün başrollerde yer aldığı ‘Yol’ ile birlikte ‘Cannes Klasikler’ bölümünde 24 film gösterilecek.



70. Cannes Film Festivali yarışma filmleri



Haberin Devamı