Gündem Yola 7500 lira düştü kimse almadı

Yola 7500 lira düştü kimse almadı

Paylaş
Yola 7500 lira düştü kimse almadı

Adana'da, muhasebeci 23 yaşındaki A.Ş.'nin bankaya giderken düşürdüğü 7 bin 520 lira, vatandaşlarca bulunup polis aracılığıyla kendisine iade edildi

Adana’da, özel bir hastanede çalışan A.Ş., hastanenin kasasından aldığı 7 bin 620 lirayı cebine koyup, Atatürk Caddesi’ndeki banka şubesine yatırmak üzere yola çıktı. Genç kız, Vali Yolu Caddesi’nde cebindeki paranın 7 bin 520 lirasını düşürdü. Paraların düştüğünü ancak bankaya varınca fark eden A.Ş. panik içinde bankadan çıkıp geçtiği yollarda düşürdüğü parayı aramaya başladı.

Haberin Devamı

Bu sırada yola düşen parayı gören vatandaşlar ile yol çalışması yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve Yol Müdürlüğü çalışanları, polise haber verdi. Parayı bulan vatandaşlarla, belediye çalışanları, tomar halinde buldukları parayı başkasının da fark etmemesi için üzerini çimento torbasıyla kapatıp, polis gelene kadar paranın başında bekledi.

'O PARA BENİM'

Bankaya ulaştığında cebinde sadece 100 lira olduğunu gören A.Ş., yürüdüğü güzergahta geri dönerken polislerin de bulunduğu kalabalığı gördü. Merakla ne olduğunu kontrol ettiğinde yolun ortasında para bulunduğunu öğrenen A.Ş., kendisinin parayı düşürdüğünü bildirip, paranın miktarını da söyledi.

Parayla ilgili makbuzun sorulması üzerine A.Ş., hastanenin muhasebesini arayıp, kendisine teslim edilen paranın makbuzunu istetti. A.Ş., daha sonra polis ekipleri tarafından Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada ifadesi alınan genç kıza, incelenen kayıtların bulunan paranın miktarıyla eşleşmesi üzerine tutanak tutulup, para teslim edildi. Düşürdüğü paranın bulunmasıyla rahat bir nefes alan A.Ş., parayı bankaya yatırdı.

Parayı bulan kişilerden ASKİ Yol Güvenliği çalışanı 33 yaşındaki Yusuf Davşan, "Yolda sinyalizasyon çalışması yapıyorduk. Bir anda yolun ortasında binlerce lira gördük. Ama kimin düşürdüğünü fark etmedik. Buradan onlarca vatandaş geçti, herkes parayı gördü, ancak kimse almak için tenezzül etmedi. Biz de, polise haber verip, gelene kadar paranın üzerini kapattık. Ekonomik sıkıntıya rağmen kimsenin ’Para buldum’ diyerek saldırmaması çok anlamlı" dedi.

Haberin Devamı