Pazar Postası Yolcu vapuru otel oldu
Paylaş
Yolcu vapuru otel oldu

Yolcu vapuru otel oldu

Haber: Eylem Keskin
eylem.keskin@posta.com.tr

Turan Emeksiz, Türkiye’de bir öğrenci protestosu sırasında vurulan ilk öğrenci... Tahkikat Komisyonu’nun kurulmasına dair kanunun kabul edilmesi üzerine 28 Nisan 1960 sabahı İstanbul Üniversitesi bahçesinde bir protesto mitingi düzenlenir. Polislerin okul bahçesine girmesi üzerine olaylar büyür ve Beyazıt Meydanı’na kadar genişler. Bu sırada polisler tarafından öğrencilere ateş açılır ve 20 yaşındaki orman fakültesi öğrencisi Turan Emeksiz öldürülür, devrim şehidi olarak kabul edilir. İngiltere’nin Glasgow Limanı’nda 1961’de yaptırılan bir yolcu vapuruna da o yıllarda Turan Emeksiz’in ismi verilir. Ve Turan Emeksiz gemisi 45 yıl boyunca Kadıköy-Eminönü hattında şehir hatları vapuru olarak gider gelir...
45 yıl boyunca İstanbullu yolcularını taşıyan Turan Emeksiz gemisi bir süre önce çok yıpranıp çalışamaz hale gelince kızağa çekilerek emekliye ayrıldı. Ve yıllar boyu emek verdiği İstanbul Boğazı’nı da terk etmek zorunda kaldı. Tam parçalara ayrılıp hurdaya çıkarılacakken Mudanya Belediyesi gemiyi satın aldı. Belediyenin planı Turan Emeksiz’i çay bahçesi olarak kullanmaktı. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi ve gemiyi BCR Turizm şirketi satın aldı. Turan Emeksiz yolcu gemisi Bursa’nın ilk ve tek yüzen otel gemisi oldu.

Kaptan Köşkü’nde romantik bir gün

Eski Turan Emeksiz Yolcu Vapuru, şimdinin Turan Emeksiz Otantik Otel’i Bursa’nın Güzelyalı Yat Limanı’nda otel olarak hizmet veriyor. Mimar Hulki Türe tarafından orijinal yapısına bağlı kalınarak 2 milyon dolara restore edilen otel gemi, deniz ortasında konaklamak isteyenlere müthiş bir deneyim yaşatıyor. Gemi otelde konaklayarak hem denizde olmanın keyfini yaşıyor hem de güne güzel bir manzarayla başlayabiliyorsunuz.
Sevgilinizle romantik bir akşam yemeği mi yemek istiyorsunuz? Turan Emeksiz Otantik Otel’de gün batımına karşı şarabınızı yudumlayabiliyor, dilerseniz gemimin suit odalarında konaklayabiliyorsunuz. Kaptan Köşkü de romantik bir gün için düşünülmüş. Gemiler sancak tarafından yanaştığı için sol taraftaki oda kaptan köşkü olarak muhafaza edilmiş.

Kazan dairesi balo salonu olmuş

Turan Emeksiz Otantik Otel, 4 kattan oluşuyor. Giriş katında resepsiyon, ana mutfak, kahvaltı salonu, kafe ve 40 kişilik toplantı salonu bulunuyor. Üçüncü katta ise 2 suit ve 20 otel odası var. Normal odalar 14-15 metrekare büyüklüğünde, suit odalar ise 47-48 metrekare olarak tasarlanmış.
Odalarda uydu TV, mini bar, wireless, çelik kasa mevcut. Dördüncü kattaki güvertede ise 3 ayrı restoran var. Püfür püfür bir açık alan tercih ediyorsanız yazlığı, henüz havalar ısınmadı diyorsanız kışlık olanı tercih edebiliyorsunuz.
Geminin üst köprü güvertesindeki açık alanlar ise dört mevsime uygun düşünülmüş. 75 kişilik restoran olarak hizmet veren güverte camla kapatılmış. Böylece kışın da hizmet verebiliyor. Geminin kazan dairesi ise çok amaçlı balo salonu olarak tasarlanmış. Şimdiden Bursalı iş adamlarının toplantılarına ve düğünlere ev sahipliği yapmaya başlamış bile...

Haberin Devamı