Türkiye (Son Dakika) Yoldaki kum kazaya neden oldu

Yoldaki kum kazaya neden oldu

Paylaş
Yoldaki kum kazaya neden oldu

Erzurum kent merkezi ile Tekman İlçesi arasında yapımı tamamlanmayan karayolu, Yıkılgan Köyü mevkiinde geçen hafta kardan kapanınca, Karayolları tarafından kum dökülerek araç geçişine izin verilmedi

Geçen pazar günü Tekman’ın Yücepınar Köyü’nden Erzurum’a gelin getirmeye giden ve yola dökülen kumu son anda fark eden 25 D 0486 plakalı minibüsün şoförü 46 yaşındaki Mehmet Zabit direksiyon kontrolünü yitirdi.

Haberin Devamı

Su kanalına düşen ve taklalar atarak duran minibüste sürücü Mehmet Zabit ile yolculardan Mustafa Karapınar yaşamını yitirdi. Yaralanan 11 kişi ise olay yerine giden ambulansla ve düğün konvoyundaki diğer araçlarla Erzurum’daki Palandöken ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servislerine kaldırıldı.

Kazadan sonra minibüs sürücüsü Cevdet Taşkesen, "Geçen hafta kar yağınca Karayolları yola kum dökerek ulaşıma kapattı. Ancak havalar ısınınca yol ulaşıma açıldı. Fakat yetkililer gelip kumu kaldırmadı. Şoförler yolun sol tarafından bir aracın geçeceği kadar yol açtı. Yeterince uyarıcı ışıklı levha konulmadığı için sürücüler asfalt renginde olan ve bir set gibi yolu kesen kumu son anda fark edebiliyor. Kurtulan kurtuluyor, kurtulamayan da bu minibüs gibi takla atıyor" dedi.

Haberin Devamı

Karayolları 12’nci Bölge Müdürü Şenol Altıok, 65 kilometrelik karayolunun sadece 15 kilometresinin tamamlanamadığı için ulaşıma açılmadığını bildirdi.

Yolun kapalı olduğunu belirten birçok levhanın bulunduğunu ifadeden Altıok, "Yapımı tamamlanmayan Erzurum-Tekman karayolunu sadece yaz aylarında çevre köylerde yaşayanlar yararlansın diye açık tutuyoruz.

Ama Palandöken’e kar yağınca, yolu Yıkılgan köyünden itibaren kapatıyoruz. Yolun kapalı olduğuna dair tabelalar var. 3 yıldır aynı yere kum dökerek fiziki engel uyguluyoruz. Bunu yapmadığımız takdirde sürücü gidip dağın başında mahsur kalıyor. Bu yol kestirme olduğu için sürücüler vazgeçmiyor" diye konuştu.

DHA