Gündem Yolu kesip ateş yaktılar!

Yolu kesip ateş yaktılar!

Paylaş
Yolu kesip ateş yaktılar!

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı köylerde yaşanan elektrik kesintisini protesto etmek isteyen bir grup çiftçi, Mardin Valiliği önünde eylem yaptı

Mardin’de elektrik kesintisi protestosu.

Haberin Devamı

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı köylerde yaşanan elektrik kesintisini protesto etmek isteyen bir grup çiftçi, Mardin Valiliği önünde eylem yaptı. Valilik önünde toplanan bir grup çiftçi, Kızıltepe ilçesine bağlı köylerde yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti.

Çiftçiler, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ’a sorunlarını dile getirdi. Akdağ, Kızıltepe’ye bağlı Alakuş köyündeki ana trafonun yanması üzerine yaklaşık 40 köyün elektriksiz kaldığını belirtti. Elektrik sorunun biran önce çözülmesi için çalışmalar başlatıldığını dile getiren Akdağ, şöyle konuştu: "Yaz mevsiminde sıcaklığın 40-50 dereceyi bulduğu bu günlerde insanlarımızın su içme ihtiyacı ve tarlalarını sulama ihtiyaçları var. Gerek DEDAŞ gerekse TEİAŞ yetkilileriyle görüştüm. Bir an önce bu sorunu çözmek için işin takipçisiyiz. İnşallah biran önce bu eksiğimizi giderme imkanımız olacak."

Haberin Devamı

Akdağ’ın ikna çalışmalarına rağmen çiftçiler, Valilik önündeki eylemlerini sürdürdü. Daha sonra çiftçilerle görüşen Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna da elektrik kesintisinin sona erdirilmesi için gerekli yerlerle görüşmeleri sürdürdüklerini, Vali Mustafa Taşkesen’in DEDAŞ, TEİAŞ ve Enerji Bakanlığı yetkilileriyle konuyu birebir görüşeceğini söyledi. Elektrik sıkıntısının çiftçiyi ne kadar yorduğunun farkında olduklarını belirten Tuna, "Hepimiz daha yapıcı, pozitif bir şeklide hareket edersek sorunu kalıcı bir şekilde çözeriz. Sık sık günlük, ekonomik, ticari hayatımızda bize bu kadar ciddi sıkıntı yaratan durumu da aşmış oluruz. Mısır üreticisi çiftçiler için 3 günün ne kadar hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Biz, bunu ileteceğiz. Dikkate alınmasını ümit ediyoruz. Bugüne kadar birçok badireyi uhuvet ve karşılıklı anlayışla çözdük. Bunu da aynı şekilde çözeceğiz. Ama kalıcı bir çözüm için hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi. Çiftçiler, elektrik kesintisine en fazla 4 gün dayanabileceklerini, 4 günden sonra baraj sularının akıtılmasının bile işe yaramayacağını kaydetti. Çiftçiler adına konuşan Masum Ertaş, "Sıkıntımız çok. DEDAŞ’la 13 aydır mücadele ediyorum. Boçlarını 2, 5 ve 7 bin şeklinde ödemeleri için çiftçilerin yüzde 80’ini ikna ettim. DEDAŞ, 2, 9, 7 binde inat ediyor. Ne değişti? Geçen yıl öne sürdükleri şartı kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AA