Spor 'Yönetimde kriz yok'

'Yönetimde kriz yok'

Paylaş
'Yönetimde kriz yok'

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yönetim kriziyle ilgili bir sorun kalmadığını ifade etti

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yönetim kriziyle ilgili bir sorun kalmadığını ifade ederek, "Yönetimde kriz yok. Benim olduğum yerde kriz olmaz. Sıkıntı her zaman var. Burada sevilen bir şey krizin olması ama bizde öyle bir şey yok. Ben öyle bağırır çağırırım ama sonra işleri yoluna koyarım" dedi.
Bugün öğle saatlerinde Trabzon’a gelen Sadri Şener, yönetim kurulu ve Teknik Direktör Şenol Güneş’le ayrı ayrı iki toplantı gerçekleştirdi. Şener, daha sonra Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının karşısına çıkarak son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Şener, "Bir hafta önce yönetimde sıkıntı yaşanmıştı. Tatlıya bağlandı mı? Trabzonspor kötü gidiyor. Masaya yatırdığınız konular oldu mu?" sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

"Daha önce ben burada yokken siyasi partinin ziyareti konusunda serzenişte bulunmuştum. Tartışmasız haklıydım. Tartışmaya bile açmayacağım bir konu. Çünkü İstanbul’da yaşıyorum. Ailece görüştüğüm Fenerli arkadaşımla görüşmüyoruz artık. Çok Galatasaraylı arkadaşımla yine transferden dolayı ailece görüşürken şimdi görüşmüyoruz. Böyle bir mücadele veriyorum. Bu mücadelenin bir bacağı kırılırsa, bilerek ya da bilmeyerek, ben sıkıntı yaşıyorum. O ziyaretin benden habersiz olmaması gerektiğini söylemeye çalıştım. Yoksa bizim bir siyasi partiye tavrımız falan yok. Ama onların bize var olduğu belli. O konuda bir çıkışta bulundum. Tatlıya bağlandı mı? Benim her zaman böyle çıkışlarım olur ve her zaman tatlıya bağlanır. Bir sıkıntı olmaz. Yönetimde kriz yok. Benim olduğum yerde kriz olmaz. Sıkıntı her zaman var. Burada sevilen bir şey krizin olması ama bizde öyle bir şey yok. Ben öyle bağırır çağırırım ama sonra işleri yoluna koyarım."

"BUNUN ÇAMURU VAR, KARI VAR"

Sadri Şener, saha sonucu olarak Trabzonspor’un iyi gitmediğinin belli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Elimizdeki kadroyu tek tek incelerseniz hepinizin ister istemez onay vereceği isimlerden oluşuyor. Bazı mevkilerde 2 – 3 oyuncumuz var. Yedek kulübesine baktığınızda ikinci takımı çıkaracak gücümüz var. Yabancı sayısının düşürülmesini istiyor hoca. Ocak ayında bunu yapmaya çalışacağız. Hocayla bugün konuştuk. Bir demoralizasyon var. Hem futbolcuda hem hocada. Daha 10 maç oldu. 24 maç daha var. Bu kadro bunu düzeltecek boyuttadır. Önümüzde Türkiye Kupası var. Çamur var, kar var. Uzun bir maraton. İnşallah hallederiz. Sıkıntı olmaz."

"TEK SIKINTIMIZ SAHA SONUÇLARI"

Şener, Aralık ayındaki kongre öncesinde kafasının rahat olup olmadığıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken ise şunları söyledi:

"Ben başkanlık yaptığımda hiçbir sıkıntıdan kendimi geriye çekmem. Her türlü kavgaya girerim, düşünmem. Hatta bazı kavgalara girerim, sonra sorarım; ’Niye dövüş çıktı?’ diye. Mali genel kurul var diye, ’Ben bunu böyle yapayım’ diyecek boyutta bir başkan değilim. Mali genel kurul gayet demokratik olacak. Herkes sorusunun cevabını alacak. Bugün kulübün bir başkanı ve yönetimi var. Kendi aramızda bazen fikir çatışmaları olsa bile bir sıkıntı yok. Aynı tempoda çalışmaya devam edeceğiz. Tek sıkıntımız saha sonuçları ama onun da düzeleceğine inanıyorum."

"BAŞBAKAN FENERBAHÇE’Yİ ZİYARET EDİP FORMA ALMADI"

Şener, "3 Temmuz şike sürecinde Fenerbahçe ve siyasi camianın yaptığı ortada. CHP liderini eleştiriyorsunuz ama Başbakan’a serzenişiniz yok mu bu süreçte?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Kılıçdaroğlu’nun yaptığını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Sayın Genel Başkan ısrar ediyor; ’Aziz beye yapılan haksızlık var’ diyor. Bir de ısrar ediyor. Burada bu kadar ortalığı ayağa kaldırdık. Yine ısrar ediyor. Başbakan’a da sordum bunu. ’Çok sert demeç veriyorsun, biraz yumuşat’ dedi. Ben de ’Benim halkım böyle, ben de böyle. Yapacak bir şeyim yok’ dedim. Sonra ülkenin Başbakan’ı. Başbakan bu kulübü gelip ziyaret etti. Trabzonspor’un aleyhine bir şey söylemedi. Ya da Fenerbahçe kulübünü ziyaret edip forma almadı. Onu ayıracaksın birbirinden. Öbür genel başkan gidip forma aldı, bir de haksızlığa uğradığını söyledi. Bizimkiler de burada ziyarette soru soramamışlar."

16 KASIM’DA RANDEVUMUZ VAR

Şener, "Başbakan’ın Platini’yi etkilediğine inanıyor musunuz?" sorusunu yanıtlarken de "O bir varsayım. Diğeri eylem. Platini’ye biz de müracaat ediyoruz ayın 16’sında. Sonra CAS’a. ’Benim hakkımı ver’ diyeceğiz. 16 Kasım’da UEFA’da tecrübeli İsviçreli bir avukatla randevumuz var. Dosyalar zaten onda. Başarılı olacağını bilmese işi alacak bir avukat değil. Onunla son bir görüşme yapıp dilekçeleri vereceğiz. İyi bir sonuç bekliyoruz, çünkü haklıyız. ’Sahaya yansımamış, şahıslar yapmış’ diye bir tarif yok dünyada. Kulübün eli yok, ayağı yok. Gidip bankadan nasıl çeksin kulüp. Gidip birisi yapacak o işi. Bunu da başkan yapar, yönetim yapar. Onlar da ceza almış. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de değişik bir format. ’Türkiye’deki yargılama adil değil’ diye başvuruyoruz. Ben çok sayıda avukata soruyorum bu işleri. Trabzonspor’u bir adım geriye getirmeyiz" diye konuştu.

GÜNEŞ’LE İSTERSE YARIN DA ANLAŞIRIZ

Başkan Sadri Şener, "Şenol Güneş her toplantıda transferi kendisinin yapmadığını söylüyor, ’İyiler gitti’ diye cümleler kullanıyor. Bu konuda yorumunuz nedir?" sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Transfer benim yetkimde. Hocaya soruyoruz. Yönetimin ve hocanın haberi var. Amcamızın oğlunu transfer etmiyoruz. Janko dediğiniz, Emerson dediğiniz adamı kime sorsanız ‘alın’ der. Bize de parasını bulmak kalıyor. Biz de gidip alıyoruz. Güneş’le 3 yıllık anlaşma yaptığımız yönündeki haberler doğru değil. Yıl sonu bitiyor anlaşmamız. Ama yarın yaparız isterseniz. Güneş yabancı değil. Bizim arkadaşımız. İsterse yaparız tabi. Benimle görevi bırakma konusunda bir görüşmesi olmadı. Morali bozuk. Şunu söylüyor; ‘bu kadroyla 13 değil, en az 20 puan civarında olmamız lazımdı’. Kendisi çözümünü bulacaktır. O kadar oyuncu var elinde. Mesela geçen hafta Adrian’ı koydu. Herhalde bu hafta yine onu oynatır."

Ömür AVCI/TRABZON, (DHA)

Haberin Devamı