Gündem Yönetmelik kurbanı

Yönetmelik kurbanı

Paylaş
Yönetmelik kurbanı

Trabzon'da Işıldak çiftinin 5 yıllık çocuk hasreti tüp bebek tedavisiyle son buldu; ama...

KUVÖZ VAR DOKTOR YOK

Haberin Devamı

Trabzon’da 5 yıllık evli Cemil (34) ve Keriman Işıldak (24) çiftinin çocuk hasreti tüp bebek tedavisiyle sone erdi. Çift 26 Temmuz’da doğan kızlarına Ezgi Beren adını verdi. Doğumdan 3 gün sonra fenalaşan Ezgi Beren’e akciğer rahatsızlığı teşhisi kondu.

Bebeğin tedavi için kuvöze konması gerekiyordu. Ancak özel hastanede 12 kuvöz bulunan yenidoğan yoğun bakım servisi doktor olmadığı için bir yıldır açılamamıştı. Trabzon’da boş kuvöz bulunamayınca bebek Samsun’a gönderildi. Karayolu ile Samsun’a götürülen Ezgi Beren yolda öldü.

AİLEDEN SUÇ DUYURUSU

Bebeklerinin ölümünden hastaneyi ve Sağlık Müdürlüğü’nü sorumlu tutan Işıldak çifti savcılığa başvurdu. Baba Cemil Işıldak “Başbakanımız 3 çocuk yapın diyor. Biz hayata sapasağlam gelen bebeği yaşatamıyoruz” diyerek isyan etti.

Haberin Devamı

Özel hastenenin Başhekimi Dr. Burhan Eyüpoğlu, “2008’de çıkartılan Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine göre, özel hastanelerde doktor çalıştırılması için bakanlığın onayı gerekiyor. Bakanlık kadro talebimize cevap vermediği için ‘yenidoğan yoğun bakım servisini bir yıldır açamadık” dedi.

İŞTE O YÖNETMELİK

Sağlık Bakanlığı’nın 2008’de çıkardığı yönetmelikte “Var olan özel hastaneler bakanlıktan izin almadan doktor alamayacak, teknoloji yatırımı yapamayacak” deniliyor.

Fatih TURAN/DHA