Kültür - Sanat Yönetmen Tarantino'dan Weinstein itirafı: Biliyordum
Paylaş
Yönetmen Tarantino'dan Weinstein itirafı: Biliyordum

Hollywood'da onlarca aktrisin cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları sonucu hakkında New York, Londra ve Los Angeles'ta soruşturma başlatılan  yapımcı Harvey Weinstein skandalında ABD'li yönetmen Quentin Tarantino'dan açıklama geldi.

Tarantino Hollywood'u sarsan cinsel taciz ve tecavüz skandalının faili Harvey Weinstein hakkında New York Times'a konuştu.

İkili aralarında Pulp Fiction (Ucuz Roman), Django Unchained (Zincirsiz) ve Inglorious Basterds'ın da (Soysuzlar Çetesi) olduğu birçok filmde birlikte çalışmıştı.

ŞOKE EDEN AÇIKLAMA


Sputnik'in haberine göre; Tarantino gazeteye yaptığı açıklamada "Yaptığımdan fazlasını yapabilecek kadar çok şey biliyordum" dedi."Ortada normal dedikodulardan daha fazlası vardı.


12 milyon kadın 'Tacize uğradım' dedi (Metoo akımı nedir)


Bu dedikodular ikinci ağızdan değildi. Bazı şeyler yaptığını biliyordum. Keşke duyduklarım hakkında sorumluluk alsaydım. O sırada yapmam gerekenleri yapsaydım, onunla çalışmamam gerekirdi" diye konuştu.

TECAVÜZ EDİP PARA VERDİ


Tarantino bir dönem kız arkadaşı olan Mira Sorvino'nun Weinstein'ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söylediğini ayrıca Weinstein'ı tecavüzle suçlayan Rose McGowan ile yapımcının yaptığı 'anlaşmadan' haberdar olduğunu aktardı.

New York Times'a göre 1997'de Weinstein Sundance Film Festivali sırasında Rose McGowan'a tecavüz ettikten sonra onunla sessiz kalması için 100.000 dolarlık bir anlaşma yapmıştı.


Hollywood'da taciz skandalı: Harvey Weinstein’in taciz ettiği ünlüler


"Yaptığım şey olayları marjinalize etmekti diyen Tarantino "Şimdi söyleyeceğim her şey rezil bir bahane gibi gözükecek" ifadelerini kullandı. Weinstein hakkında aralarında Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie'nin de olduğu 50'den fazla kadının cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları bulunuyor.

Ünlü yapımcı ise cinsel saldırı ve tecavüz iddialarını 'kesin bir dille' reddederek suçlamaları yönelten kadınlarla 'rızaları olmadan cinsel ilişkiye girmediğini' iddia ediyor.

Londra ve New York'un ardından son olarak Los Angeles'ta da Weinstein hakkında 2013 yılında İtalyan bir aktris ve modele tecavüz ettiği şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı