Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yorgun düşersiniz
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Çoğu erkek cinsel ilişki sırasında erken boşalmaktan dert yanar. Bir de geç boşalanlar var. Bu durum sanıldığının aksine problem yaratır. Çünkü çok uzun süren cinsel ilişki hem kadını hem de erkeği yorar, fiziksel olarak da rahatsızlığa sebep olabilir

SORU: Çok geç boşalıyorum

25 yaşındayım. Kız arkadaşım bir kere birlikte olduktan sonra ikince kez beraber olmak istemiyor. Çünkü ben çok geç boşalıyorum. Bu süre bazen 1 saati bulabiliyor. Sizce bu durum normal mi, ne yapmalıyım?

CEVAP

Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir.

Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

SORU: Kısırlığa yol açıyor mu?

19 yaşındayım. Halk arasında dolaşan söylentiler var. Genç erkeklerin giydiği dar boxer’lar kısırlığa yol açıyor mu? Bu konu hakkında bizi aydınlatır mısınız?

CEVAP

Dar iç çamaşırları, sıcak ortamlarda vücuttan uzaklaşarak vücuttan daha düşük olan ısı derecesini koruyan yumurtaların bu faaliyetini engeller. Böylelikle gereğinden fazla ısınmalara neden olurlar. Artan ısı yumurtaların sperm hücresi yapma fonksiyonunu olumsuz etkileyerek dölleme gücünü azaltıcı rol oynar.

SORU: İlişkiye gireyim mi?

24 yaşındayım. Doktora gittim, sorunumun hidrosel olduğunu söyledi. Hidrosel geçici midir? İleride kısırlık sorunu yaratır mı? Ameliyat gerekir mi? Karşı cinsle ilişkiye girsem bir sorun çıkar mı?

CEVAP

Testisi çevreleyen zarlar arasında normalde birkaç cc olan sıvının artmasına hidrosel adı verilir. Bu sıvı sadece az bir miktar artabileceği gibi zaman içinde yüzlerce cc’ye çıkarak önemli bir sorun haline de gelebilir. Testislerde iltihap, çarpma gibi etkenler, varikosel veya fıtık ameliyatlarında lenf kanallarını bağlanması gibi komplikasyonlar ile hidrosel oluşabilir.

Zarlardan salgılanan ve emilen sızı dengesinin kalıcı olarak bozulması ile yaşlılıkta veya çocuklukta da hidrosel görülebilir. Testis kanserleri de ilk belirti olarak hidrosel ile ortaya çıkabileceğinden mutlaka üroloji uzmanına başvurulmalıdır.

Hidrosel estetik bozukluk, ağrı yapabileceği gibi testis ısısının arttırarak kısırlık nedeni olabilir, testisin damarlarına baskı yaparak kanlanmasını engelleyebilir, bu durumda organ küçülerek görevlerini yapamaz hale gelir. Tedavisi cerrahidir.

SORU: Sertleşmeyi sağlayamıyorum

Bende prostatit ve ikinci derece varikosel var. Ereksiyon tam olmuyor. Acaba bu rahatsızlıklar direkt etki yapar mı? Tedavisi nasıl olur?

CEVAP
Bahsettiğiniz 3 sorunun birbiri ile ilgisi olmayabilir. Bu kadar fazla ürolojik sorununuz olduğuna göre en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurmanızda fayda var, tüm bu dertlerinize çözüm bulunabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder