Gündem Yörük çadırında LCD keyfi

Yörük çadırında LCD keyfi

Paylaş
Yörük çadırında LCD keyfi

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde geleneksel yörük kültürünü sürdüren Kızkapan ailesi, kıl çadırda uydu antenli LCD keyfi sürüyor

Yatağan- Kavaklıdere karayolu Çırpı Ovası mevkiinde Sarıtekeli Yörük aşiretinden 48 yaşındaki Ahmet Kızkapan, eşi, oğlu, kızı ve torunu ile kıl çadırda yaşıyor.

Ancak aile, jeneratör yardımıyla elektrik sağlayarak televizyon keyfinden ödün vermeden yayınları uydu aracılığıyla LCD televizyondan izliyor.

Ahmet Kızkapan, Denizli’deki atalarından bu yana göçebe olarak yörük kültürünü yaşatmaya devam ettiklerini belirtti. Muğla'nın değişik bölgelerinde göçebe olarak yaşadıklarını kaydeden Kızkapan, eşi Kadriye, kızı Ümmü, oğlu Bekir ve torunu 6 yaşındaki Aysu ile hayvancılık yaparak geçindiklerini söyledi.

Kızkapan, “Yaklaşık 400 küçükbaş hayvanımız var. Şu anda da buraya kıl çadırımızı kurup yerleştik. Hayvanlarımızı buradaki otlak ve dağlarda çıkartıyoruz. Akşamları vakit geçmiyor, uydu anten kurup, bir de LCD televizyon aldım. Bu ekranda televizyon seyretmek daha zevkli oluyor” diye konuştu.

Yatağan Lisesi’nde okuyan oğlu Bekir'in akşam döndüğünde hayvanları otlatmakta kendisine yardımcı olduğunu belirten Kızkapan, torunu Aysu'nun da sürüden geri kalmamaları için oğlakları kucağında taşıdığını söyledi. Kızkapan, iş bitiminde de ailece televizyonun karşısına geçtiklerini anlattı.

Cavit YILDIRIM/Muğla (DHA)