Magazin Yörükoğlu'nun evi müze oldu

Yörükoğlu'nun evi müze oldu

Paylaş
Yörükoğlu'nun evi müze oldu

Rıfat Koçak tarafından yapılan anıtın üzerinde Moğollar Grubu'nun davulcusu Engin Yörükoğlu'nun baterisinin kabartması bulunuyor

Kanser tedavisi gördüğü Bodrum’da yaşamını yitiren Moğollar Grubu’nun davulcusu Engin Yörükoğlu’nun, Kızılağaç Köyü’ndeki mezarına Rıfat Koçak tarafından anıt yaptırıldı.

Haberin Devamı

Ünlü sanatçının evi de ölümünün birinci yılında müze ve sanatevi haline getirildi. Törenine, Yörükoğlu’nun ailesinin yanı sıra Cahit Berkay, Tamer Öngür ve Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca katıldı.

“Bu anıt ona çok yakıştı”

Yaklaşık üç metre bir ton ağırlığında, üzerinde Yörükoğlu’nun baterisinin kabartması bulunan anıtın açılışında konuşma yapan Cahit Berkay, 45 yıllık arkadaşı Engin’i kaybetmenin acısını hâlâ içlerinde yaşadıklarını söyledi.

Berkay, “Engin gitmedi. Her an her konserde yanımızda. Onun anısına şakalarını ve esprilerini tekrar ediyoruz. Bu anıt ona çok yakıştı” dedi.

Yörükoğlu Müzesi ve Sanatevi’nde sanatçının, kullandığı müzik aletleri, sahne kostümleri, kıyafetleri, ödülleri, gazete ve dergilerde çıkan makaleler, röportajlar, yaptığı heykeller, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden toplanan antika eşyalar ve baterileri yer alıyor.

Haberin Devamı