Bilim - Teknoloji Yorum ve İstatistik Sitesi
Paylaş
Yorum ve İstatistik Sitesi

Yorum ve İstatistik Sitesi

İnternette bu aralar sıkça konuşulan yeni bir türk girişimi var; eyje.org.

Haberin Devamı

Kullanıcıların oluşturdukları yazar profilleriyle hemen hemen her konuda yorum yazabildiği, puanlar verebildiği, mesajlar atabildiği yeni bir sosyal ağ sitesi. Sitenin amacı, eklenen yorumları, yaş, cinsiyet, ülke, şehir, politik görüş, dini görüş gibi parametrelerde istatistikize etmek.

Örneğin bir kişinin ya da kuruluşun ismini arıyorsunuz, site size o konu ile ilgili girilmiş yorumları döküyor ve verilen puanlar doğrultusunda yüz üzerinden bir puan sunuyor. Bu sayede, bir film hakkında kadınların, memleketi Erzurum olanların, ya da ateistlerin, yüzde kaç olumlu düşündüğünü görebiliyorsunuz.

Eyje basitçe bir yorum ve istatistik sitesi. Sitenin temeli, eklenen yorumlar ve başlıklara verilen puanlardan oluşmakta.

Haberin Devamı

Sitenin kurucusu A. Faruk Tuna; "eyje'nin amacının Türkiye internetinin nabzını tutmak ve güncel isimler ve konulardaki düşüncesini yansıtmak" olduğunu söylüyor.

Sitenin bir de eyje.com adresinde ingilizce versiyonu bulunmakta. Buradan ise, proje uluslararası platforma taşınmak istenmekte.

Hemen hemen her konuda fikrinizi açıklayıp puan verebileceğiniz eyje'ye, eyje.org adresinden ulaşabilirsiniz.