Spor Youla için yakalama kararı

Youla için yakalama kararı

Paylaş
Youla için yakalama kararı

Rıza Çalımbay'a “sahtekar” dediği için hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Souleymane Youla hakkında yakalama emri çıkartıldı

Gineli oyuncu Youla, geçen yıl Aralık ayında, Eskişehirspor’un deplasmanda Antalyaspor ile oynayacağı Türkiye Kupası maçına hasta olduğunu gerekçe göstererek katılmamıştı.

Eskişehirspor yönetimi de Youla'yı süresiz kadro dışı bırakmıştı. Youla yaptığı açıklamada teknik direktör Rıza Çalımbay’a “Sahtekar” demişti.

Rıza Çalımbay da Youla hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuş ve 1 milyon liralık da manevi tazminat davası açmıştı.

Youla hakkında Rıza Çalımbay’a ‘sesli ve görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan Eskişehir 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan davanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Duruşmaya yurt dışında olduğu belirtilen Youla ile teknik direktör Rıza Çalımbay katılmadı. Duruşmaya Çalımbay'ın avukatı Ayşe Fert Dökmeci ile Youla’nın avukatı Rüstem Özışık katıldı.

Eskişehir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Murat Karahisar, Youla’nın son oynadığı kulüp olan Denizlispor’a yazılan yazıya yanıt gelmediğini belirtti.

Hakim, sanığın yabancı uyruklu olması ve yurt dışında bulunması nedeniyle savunmasının alınmasında güçlük yaşanacağı olasılığının bulunduğunu ifade ederek Youla hakkında savunmasını alındıktan sonra salıverilmek üzere yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

Mahkeme, duruşmayı 7 Eylül 2010 tarihine erteledi.

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR (DHA)

Haberin Devamı