Spor Youla'ya hapis istemi

Youla'ya hapis istemi

Paylaş
Youla'ya hapis istemi

Eskişehir'da forma giydiği sırada kadro dışı bırakılmasının ardından teknik direktör Rıza Çalımbay'a “Sahtekar” diyen Denizlispor'un golcü oyuncusu Youla'nın yargılanmasına başlanıldı

3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Youla duruşmaya katılmadı. Çalımbay, Youla’nun cezalandırılmasını istedi.

Geçen yıl Aralık ayında meydana gelen olayda, Eskişehirspor’da forma giyen Süleymane Youla, kırmızı siyahlı takımın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor maçına hasta olduğunu gerekçe göstererek katılmamıştı. Eskişehirspor yönetimi de Youla’yı süresiz kadro dışı bırakmıştı.

Youla yaptığı açıklamalarda teknik direktör Rıza Çalımbay’a “Sahtekar” demiş, teknik direktör Rıza Çalımbay da Youla hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş ve 1 milyon liralık manevi tazminat davası açmıştı.

YOULA DURUŞMAYA KATILMADI


Youla’ya, Rıza Çalımbay’a “Sesli ve görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan Eskişehir 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Youla, bugün yapılan ilk duruşmaya katılmadı. Duruşmaya Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, avukatları Ayşe Fert Dökmeci ve Erdal Kesebir ile Youla’nın avukatı Rüstem Özışık katıldı.

"CEZALANDIRILSIN"

Haberin Devamı

Teknik direktör Rıza Çalımbay, duruşmada yaptığı konuşmada, “Youla bana ‘sahtekar’ diyerek hakaret etti. Cezalandırılsın” dedi. Çalımbay’ın avukatlarından Ayşe Fert Dökmeci de Youla yı Çalımbay’ın kadro dışı bırakmadığını, Eskişehirspor yönetiminin kadro dışı bıraktığını ifade etti. Dökmeci, Youla’nın sağlık raporunun, Eskişehirspor Kulübü yönetiminin kadro dışı bırakması ile ilgili kararın ve yurt dışına giriş-çıkış tarihleri ile ilgili belgelerin mahkemeye sunulmasını istedi.

Ayşe Fert Dökmeci, Youla’nın Çalımbay’a hakaret edici sözlerin bulunduğu bir CD ile gazete küpürlerini de mahkemeye sunarak, “Youla’nın şu an Denizli’de olmadığını, Belçika’da olduğunu öğrendik” dedi.

Youla’nın avukatı Rüstem Özışık ise Youla’nın halen Denizli’de olduğunu, onunla görüştüğünü söyleyerek, “Youla’nın ifadesini ve delillerimizi önümüzdeki duruşmada mahkemeye sunacağız” dedi.;

Eskişehir 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi, Denizli’ye yazılan talimata cevap gelmediğini, Youla’nın kadro dışı bırakılması ve sağlık raporu ile ilgili belgelerin istenmesine, Rıza Çalımbay’ın bundan sonraki duruşmalara katılmamasına karar vererek olayla lgili 4 tanığın dinlenmesi için duruşmayı 17 Haziran 2010 tarihine erteledi.

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)

Haberin Devamı