Bilim - Teknoloji Youtube’dan önemli yenilik
Paylaş
Youtube’dan önemli yenilik

YouTube, yeni trend 18:9 ve 18.5:9 gibi oranlara sahip telefonlar için bir “opsiyon” ekledi

Google yaptığı güncellemeyle, video izleme sırasında oluşan kenarlardaki boşlukları kaldırmayı sağlıyor. Bildiğiniz gibi günümüzde hemen hemen her cihazın video kayıt formatı 16:9 olarak belirlenmiş durumda.

Ancak özellikle yeni nesil amiral gemilerinde kullanılan 18:9, 18.5:9 gibi daha farklı oranlar telefonlarda kullanılmaya başlayınca bu tip sorunlar ortaya çıkmış oldu. YouTube’un yöntemi esasında tüm sorunları çözebilmiş değil. Zira yenilik sayesinde isterseniz videoya ufak bir yakınlaştırma uygulayarak kenarlardaki siyah bantlardan kurtulabiliyorsunuz. Ancak bu kez de üst ve alt taraftaki görüntünün izlenmesi mümkün olmuyor; başka bir deyişle görüntüyü bir miktar kırpmış oluyorsunuz.

Bazı üreticilerin fabrika çıkışı olarak sunduğu özelliğe tüm farklı oranlara sahip telefonlar kavuşmuş oldu. Üretilen bu ev tipi çözüm video alanından çalacak olsa da şimdiden pek çok kullanıcı tarafından beğenildi. Bakalım ilerleyen günlerde değişen bu oranlara karşı teknoloji dünyasında bizi ne gibi yenilikler bekliyor olacak.

OnePlus 5T fiyatı kesinleşti

Haberin Devamı