Bilim - Teknoloji YouTube yasaklandı (mı?)
Paylaş
YouTube yasaklandı (mı?)

"YouTube'a erişim engellenmiştir!" Uzun zamandır görmediğimiz bu uyarı gecenin konusu olmayı başardı

Bu gece ülkemizde tam bir YouTube bilmecesi yaşanıyor. Bazı kullanıcıların YouTube'a giriş yapmak istediklerinde karşılarına çıkan "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir!!!" uyarısı, büyük bir kargaşayı da beraberinde getirmiş durumda.

Haberin Devamı

Eğer TurkNet ve UyduNet üzerinden YouTube'a girmeye çalışıyorsanız, muhtemelen siz de karşınızda bu uyarıyı buluyor olmalısınız. Evet, bu iki servis sağlayıcının aboneleri, siteye erişim sağlayamıyorlar. Ancak karşılarına çıkan uyarıda sadece "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir!!!" yazması biraz garip. Uyarı sayfası çok amatörce hazırlanmış gibi duruyor ve bahsedilen mahkeme kararı hakkında hiçbir detay içermiyor. Bu da, iki servis sağlayıcının hack'lendiği söylentilerini beraberinde getiriyor.

Hürriyet'in, TurkNet'in çağrı merkezinden aldığı bilgiye site gerçekten mahkeme kararıyla yasaklanmış durumda. Şu anda bazı TurkNet kullanıcılarının halen erişim sağlayabildiği site, iki hafta içinde tüm kullanıcılara kapatılacak. UyduNet'in çağrı merkezi ise kafaları karıştıran bir açıklamaya imza atarak, günün erken saatlerinde alınan mahkeme kararının, akşam saatlerinde kalktığını söylüyor. Daha da ilginci, TTNET ve SuperOnLine gibi diğer operatörlerde böyle bir engellemenin söz konusu olmaması ve kendilerine böyle bir kararın ulaşmadığını söylemeleri...

Haberin Devamı

Kısacası şu anda ki >CHIP Online