Siyaset YSK, ulusal yayın yapan kanalları belirledi
Paylaş
YSK, ulusal yayın yapan kanalları belirledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ulusal düzeyde yayın yapan özel televizyon ve radyoları belirledi

YSK’nın Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararında, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’da seçimlerin başlangıç tarihinden oy verme gününün bitimine kadar özel radyo ve televizyon kuruluşlarının yapacakları yayınlarda Radyo ve Televizyon Kanunu hükümlerine tabi olduğu hatırlatıldı.

YSK kararında, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda, "Ülke çapında yayın yapan özel radyo ve televizyonların hangileri olduğunu belirlemeye Yüksek Seçim Kurulu yetkilidir. Yüksek Seçim Kurulunun buna ilişkin kararı Resmi Gazete;de yayımlanır" hükmü yer aldığı kaydedildi.

YSK kararında, Türkiye’de ve Türkiye’ye yönelik olarak ülke çapında Türkçe yayın yapan özel televizyonların, Show TV, Cine 5, Haber Türk, 24, Kanal D, TNT, CNBC-e, Flash TV, Kanal 7, Fox, Star TV, CNN Türk, Meltem TV, TV 8, TV Net, NTV, STV, ATV, Kanal Türk, 6 News, ATV Avrupa, Bengü Türk TV, Beyaz TV, Cem TV, Halk TV, Hilal TV, Kanal B, Mehtap TV, Olay TV, Samanyolu Haber, Show Türk, Sky Türk, Televizyon 5 (TV 5), TGRT Haber, Ulusal 1, Ülke TV, Yeni Asır, özel radyoların, Kral FM, Akra FM, Show Radyo, Alem FM, Radyo Viva, Radyo Slow Time, Best FM, Number One, Dünya Radyo, Radyo Mydonose, Radyo 7, İzmir FM Ege, Virgin Radio, RD Klas, Power Türk, Marmara FM, Meltem FM, Metro FM, Radyo 5, NTV RADYO, Pal FM, Radyo D, Kral Türk, Slow Türk, Burç FM, Süper FM, RD Tatlıses, TGRT FM, Radyo Turkuvaz, Radyo 15, Power FM, Moral FM olduğu belirtildi.

Kararda, ayrıca uydu yayını da yapan bölgesel televizyon kanallarının ise Kanal A, Köy TV, Ege TV, Kon TV, Kaçkar TV, Kadırga TV ve Mesaj TV olduğuna karar verildiği kaydedildi.

Kararın özetinin TRT bildirisi olarak kamuoyuna duyurulması ve bir örneğinin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığına gönderilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı