Gündem YSK'nın vetosu isyan başlattı

YSK'nın vetosu isyan başlattı

Paylaş
YSK'nın vetosu isyan başlattı

7'si BDP destekli 12 bağımsız milletvekili adayının veto edilmesinin ardından olaylar patlak verdi. Hakkari, Van, Diyarbakır ve İstanbul'da olaylar çıktı

YSK’nın, 7'si BDP tarafından desteklenen 12 bağımsız milletvekili adayını veto etmesinin ardından kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Van kent merkezinde olaylar çıktı. Polis göstericilere tazyikli su ve gözyaşartıcı bombayla müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA TAŞ VE MOLOTOF YAĞDI

YSK'nın bağımsız adaylarla ilgili kararını protesto eden BDP'liler Taksim'de de eylem yaptı. Taksim Meydanı'ndaki açıklamanın ardından eylemciler Aksaray'a doğru yürüyüşe geçti. Göstericiler yol boyunca çevreye molotofkokteyleri attılar. İlk olarak bir nalbura molotof atan göstericiler daha sonra içi yolcu dolu İETT otobüsüne taş yağdırdı.

Göstericiler Unkapanı'nda PTT şubesine de molotofkokyelleri yağdırdı. Bu sırada içeride bulunanylar zor anlar yaşadı. Bir yangına giden itfaiye araçlarına da molotofkokteylleri atan grup, yürüyüşüne Aksaray'a kadar devam etti. Aksaray'da da çevreye molotof atan gruba polis gaz bombası atarak müdahale etti. Bu sırada gruptaki bazı kişilerin polise havai fişek attığı görüldü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5231","5231","201104","5231-5.jpg");


>> İŞTE GEREKÇELİ KARAR VE TEPKİLER

GÜNEYDOĞU DA KARIŞTI

Dükkanların öğlen saatlerine doğru kısmen kapalı olduğu Van’da aralarında BDP’nin desteklediği milletvekili adayları Aysel Tuğluk, BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Akkaprü ve Soydan kavşaklarından kent merkezine doğru, ’Kürdistan faşizme mezar olacak’, ’Kahrolsun AKP’, ’İntikam intikam’, ’Biji serok Apo (Yaşasın Başkan Apo)’ sloganları atarak yürüyüşe geçti.

Bu sırada BDP’li belediyeye ait olan tüm araçlar da Valilik ve Adliye çevresinde klakson çalarak tur attı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5230","5230","201104","5230-7.jpg");

MASKELİ MOLOTOFÇULAR

Akköprü ve Soydan kavşaklarından yürüyüşe geçen gruplar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak yolu trafiğe kapattı. Bu sırada grubun içerisinde olan yüzleri maskeli bazı kişiler, ellerinde taşıdıkları molotofkokteylerini banka şubelerine ve sağ sola atarak küçük çaplı yangınlar çıkarttı. Bu sırada molotoflardan biri de doğalgaz borusuna isabet etti. Çıkan yangın çevrede bulunanlar tarafından yangın söndürme tüpü ile söndürüldü. Bazı kişiler de taşlarla dükkanların camlarını kırdı.

4 GÖSTERİCİ YARALANDI

Haberin Devamı

Polis, Cumhuriyet Caddesi’nde ilerleyen gruba bir süre müdahale etmedi. Ancak grubun ilerleyişini sürdürmesi üzerine polis müdahalede bulundu. Polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Bu olaylar sırasında 4 gösterici atılan taşlar sonucu yaralandı. Grup Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Binası önünde de oturma eyleminde bulundu.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5226","5226","201104","5226-1.jpg");

YÜKSEKOVA’DA YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Sabah saatlerinde kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova İlçesi’nde ise kalabalık Oslo meydanında toplandı. Kalabalık buradan da cezaevi kavşağına doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık Şemdinli yolunu barikatlarla kapatıp burada oturma eyleminde bulundu. Bazı kişiler de ateş yakarak slogan attı.

5 dakikalık oturma eyleminin ardından kalabalığın tekrar şehir merkezine yürüyüşe geçmesi ve taş atmaya başlamaları üzerine polis müdahalede bulundu. Polis, göstericileri boyalı ve tazyikli su, gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışıyor. Van ve Yüksekova’da olaylar sürüyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5227","5227","201104","5227-9.jpg");