Ekonomi YTL'ler elinizde kalmasın

YTL'ler elinizde kalmasın

Paylaş
YTL'ler elinizde kalmasın

YTL banknot ve madeni paraları 1 Ocak 2010'dan itibaren tedavülden kalkıyor

YTL banknotlarının ve madeni paraların değişimi yıl sonuna kadar tüm banka şubelerinde yapılabilecek. Yılbaşından itibaren ise, YTL banknotları 10 yıl boyunca, madeni paralar ise 1 yıl boyunca Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri tarafından kabul edilecek ve değiştirilecek.

Haberin Devamı

Yeni Türk Lirası (YTL) banknotlarının ve madeni paraların değişimi yıl sonuna kadar tüm banka şubelerinde yapılabilecek. 1 Ocak 2010 tarihine kadar değiştirilemeyen YTL banknotları 10 yıl boyunca, madeni paralar ise 1 yıl boyunca Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri tarafından kabul edilecek ve değiştirilecek.

YTL 2005'TE TEDAVÜLE GİRMİŞTİ

Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren, YTL banknotların 10 yıl boyunca, YTL madeni paraların ise 1 yıl boyunca Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri tarafından kabul edileceği ve değiştirileceği, 1 yıllık birlikte tedavül döneminin sona ereceği bu ayın son gününe kadar ise YTL banknot ve madeni paraların değişiminin tüm banka şubelerinden yapılabileceği kaydedildi.

Bugün itibariyle dönüşüm oranı tutarının banknotlarda yüzde 94.79 madeni paralarda ise yüzde 48.90 olarak gerçekleştiği belirtildi.

5 Mayıs 2007 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile 1 Ocak 2005 tarihinde tedavüle çıkarılan YTL ve Yeni Kuruş’ta yer alan “Yeni” ibarelerinin 1 Ocak 2009 tarihinde kaldırılmasına karar verilmiş ve TL banknot ve madeni paralar aynı tarih itibarıyla tedavüle çıkarılmıştı.

AA

Haberin Devamı