Gündem Yüksek kasko fiyatlarına özel kilitli çözüm

Yüksek kasko fiyatlarına özel kilitli çözüm

Paylaş
Yüksek kasko fiyatlarına özel kilitli çözüm

Otomobilinin hırsızlar tarafından çalınmasını son anda önleyen Niyazi Çokal, kasko fiyatlarını yüksek bulunca ilginç bir çözüm geliştirdi..

Yılların birikimiyle satın aldığı otomobilini, hırsızlık tehlikesine karşı güvenceye almak için kasko yaptırmak isteyen ancak poliçe ücretlerini yüksek bulan emekli esnaf, çareyi gaz, fren ve debriyaj pedallarına özel kilit yaptırmakta buldu.

Haberin Devamı

İzmir’de yaşayan ve tatilini memleketi Denizli’nin Çivril ilçesinde geçiren 61 yaşındaki Niyazi Çokal, yıllarca biriktirdiği parayla aldığı otomobilini, başarısız olan bir hırsızlık girişiminin ardından güvenceye almak için kasko yaptırmak istese de poliçe ücretlerini yüksek bulması nedeniyle bunu gerçekleştiremedi.

Otomobilini hırsızlığa karşı korumak için çözüm arayışına giren Çokal, çareyi sanayide aracın gaz, fren ve debriyaj pedallarını kilitleyen özel bir düzenek yaptırmakta buldu.

"Aracım kesin korumada"

Özel düzenekle aracının kesin koruma altına aldığına inanan Çokal, gazetecilere yaptığı açıklamada, otomobilini yılların birikimiyle satın aldığını belirtti. Aracının çalınmasından korktuğu için kasko yaptırmak istediğini ancak fiyatların yüksek olduğunu anlata Çokal, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bu olaydan sonra sanayiye giderek, 20 santimetrelik 2 demir çubuk kestirerek bir kilit sistemi yaptırdım. Bunun için yaklaşık 60 lira masraf yaptım. Bana göre, kaskodan daha sağlam oldu. Akşamları eve gidince kilidi aracımın pedallarına takıyorum, böylece aracımı koruma altına almış oluyorum. Hiç kimse bu kilidi açmak ve aracımı çalmak için uğraşmaz, zaten de açamaz."