Gündem Yüksekova yine karıştı

Yüksekova yine karıştı

Paylaş
Yüksekova yine karıştı

Yüksekova yine karıştı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları ve Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) yapılan baskıları protesto etmek isteyen gruplar olay çıkardı.

Haberin Devamı

Polisin müdahale ettiği eylemciler, taş ve molotoflarla güvenlik güçlerine saldırdı. Olaylar üzerine ilçede esnaf kepenk kapattı. Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde öğlen saatlerinde toplanan yaklaşık 40 kişilik terör örgütü yandaşı, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları ile BDP'ye yapılan baskıları yola barikat kurup ateş yakarak protesto etti.

Sık sık terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atan gruba polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Göstericiler uyarılara taş ve molotoflarla karşılık verip ilçe merkezine yürümek isteyince, polis gaz bombası ve tazyikli su ile göstericilere müdahale etti.

Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Esnaf olaylar üzerine kepenk kapatırken, olaylar ilçenin tamamına yayıldı. Polis ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemleri alarak ara sokaklarda ateş yakıp eylem yapan göstericilere müdahalesini sürdürüyor.

Haberin Devamı

DHA