Gündem Yüksekova'da olaylar durulmuyor

Yüksekova'da olaylar durulmuyor

Paylaş
Yüksekova'da olaylar durulmuyor

Yüksekova'da bugün de işyerleri açılmadı, gösteriler nedeniyle ortalık yine savaş alanına döndü

Hakkari’nin Şemdinli ve Siirt’in Pervari İlçeleri’nde ise güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen PKK’lıların cenazelerinin ailelerine verilmemesi ve operasyonların protesto edilmesi amacıyla dün ve bugün sabah saatlerinde kepeklerin kapalı olduğu Hakkari ve Şemdinli’de hayat normale döndü.

YÜKSEKOVA YİNE KARIŞTI

Dün adeta savaş alanına dönen Yüksekova’da ise bugün de kepenkler açılmadı. Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanıp yola barikat kuran 20 kişilik grup, yine olayların çıkmasına neden oldu.

Polis, yolu kapatan göstericileri basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Türkiye’nin Kuzey Irak sınırında bulunan ve dün sakin bir gün geçiren Çukurca’da ise bugün protesto amaçlı işyerleri açılmadı. Şemdinli’nin Altınsu Köyü’nde ise, öldürülen PKK’lılar için taziye çadırı kuruldu. SİVİL

POLİSLERE SALDIRIYI ÖCALAN’IN KARDEŞİ ENGELLEDİ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen 12 PKK’lı arasında bulunan ‘Artım’ kod adlı 29 yaşındaki Serhat Aslan’ın, memleketi Şanlıurfa’da düzenlenen cenaze töreni PKK'nın gövde gösterisine dönüştü.

Sloganlar ile bir süre yürüyen kalabalık daha sonra cenaze namazının kılınacağı Onbirnisan Camii’ne geldi. Burada PKK flamasına sarılı tabut sloganlar eşliğinde omuzlara alınıp musalla taşına konulurken, yüksek bir noktada çekim yapan 2 sivil polis memuruna, kalabalık arasında bulunan bir grup saldırmak istedi.

Sloganlar atarak polislerin olduğu tarafa yönelen ve bazılarının ellerinde taş bulunan kişileri, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan engelledi.