Gündem Yüksekova'da TEOG gerginliği

Yüksekova'da TEOG gerginliği

Paylaş
Yüksekova'da TEOG gerginliği

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bugün yapılan TEOG sınavları için okullarda güvenlik önlemi alan polis araçlarına taş atılması üzerine olaylar çıktı. Çıkan olaylar sırasında 1 kişi gözaltına alındı

Salı günü Suriye’nin Kobani kentinde, PKK’nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen Serbest Kartal’ın cenazesinin toprağa verilmesinden sonra olayların olduğu Yüksekova’da dün ve bugün de TEOG sınavı için okularda görev yapan polis araçlarının taşlanması yüzünden gerginlik yaşanıyor. İlçenin Kani Heyder Mahallesi’nde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz İlk ve Orta okulunda güvenilik önlemi alan polis araçları, yüzleri kapalı bir grup göstericinin taşlı saldırısına uğadı. Bunu üzerine gerginlik çıktı. Gerginliğin büyümesi üzerine olaylar ilçe merkezine de sıçradı.

Yollara kurulan barikatlar polisler tarafından kaldırılırken, göstericiler de gözyaşartıcı gaz ve basınçlı suyla dağıtılmaya çalışıldı. Bu arada olaylardan dolayı esnaf ise kepek kapattı. Büyükçiftlik Beldesinde YPG’li ’Adil Gever’ kod adı Serdar Çiçek’nin cenazesinin toprağa verilmesi üzerine ilçe merkezine gelen HDP ilçe Eş Başkanı Ferman Öztunç da İlçe Emniyet Büro Amiri Mahmut Baloğlu ile görüştü.

Yapılan görüşmelerden sonra Öztunç, bu kez de olayların sona ermesi için Cengiz Topel Caddesi’nde yüzleri kapalı göstericilerle görüştı. Yapılan görüşmenin ardından da olaylar kısa süreliğine bitti. Ancak Öztunç’un caddeden ayrılmasından sonra olaylar tekrar devam etti. Olaylar sırasında 1 kişi gözaltına alınırken, ilçenin çeşitli yerlerindeki gösteriler sürüyor.

Yaşar KAPLAN/ YÜKSEKOVA(Hakkari),(DHA)