Gündem Yüksekova'da yakılan liseye öğrencileri sahip çıktı

Yüksekova'da yakılan liseye öğrencileri sahip çıktı

Paylaş
Yüksekova'da yakılan liseye öğrencileri sahip çıktı

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sürekli saldırıya uğrayan ve son olarak atılan molotofkokteylleriyle kundaklanan 12 derslikli Atatürk Lisesi, bugün öğrencilerin eylemine sahne oldu

Yüksekova'da, okulları sürekli terör saldırısına uğrayan lisenin öğrencileri protesto yürüyüşü yaptı. İstifa kararı alan okul yöneticileri camları kırık, elektrikleri kesik okulda derse gelen öğrencileri görünce kararlarından vazgeçti. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sürekli saldırıya uğrayan ve son olarak atılan molotofkokteylleriyle kundaklanan 12 derslikli Atatürk Lisesi, bugün öğrencilerin eylemine sahne oldu.

Haberin Devamı

Okul idaresinin istifa etmesi üzerine, 800 öğrencinin eğitim gördüğü okul bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, aldıkları ortak kararla, okullarına yapılan saldırıları ve Okul Müdürü Ubeyt Duman'a ait aracın tahrip edilmesini oturma eylemi ve yürüyüşle kınadı. Öğrencilerden Esma Kurt, yaptığı açıklamada, saldırılara dayanamayan Okul Müdürü Duman ve müdür yardımcılarının toplu istifa etmesi üzerine, eylem kararı aldıklarını söyledi.

Kurt, "Okulumuz sürekli saldırıya uğradığı için camlar kırık ve elektrikler kesik. Bu nedenle okulda sadece 5 ders işleyebiliyoruz. Eğitim saatleri kısıtlı olduğu için derslerimizden geri kalıyoruz. Diğer okullara giden arkadaşlarımız, konuların çoğunu bitirirken, bizler hala konularımızı bitiremedik. Biz diğer okullarda olduğu gibi düzenli bir eğitim istiyoruz. Bizler buraya okumak için geliyoruz" dedi. Okulun diğer öğrencileri ise istifa dilekçelerini sunan öğretmenlerinin geri dönmesini istedi.

Haberin Devamı

-"Öğrenciler Okul Müdürü Duman'ı duygulandırdı"

Oturma eyleminden sonra "Yeter artık okumak istiyoruz", "Öğretmenlerimiz geri gelsin" sloganları atarak çarşıya doğru yürüyüş yapan öğrenciler, haberi aldıktan sonra olay yerine gelen Okul Müdürü Duman tarafından durduruldu. Öğrencilerinin eylemlerine son vermelerini isteyen Duman, öğrencilerini alarak tekrar okula geri döndü. Okul önünde gazetecilere açıklama yapan Duman, öğrencilerin kendisini duygulandırdığını belirtti. Duman, şöyle konuştu:

"Biz artık okulumuzun camlarının kırılmasını, kapılarımızın kırılmasını istemiyoruz. Okulumuzun her yönüyle iyi olmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin zarar görmesini istemiyoruz. Bir tepki olarak istifamı sundum. Tepkimiz okulumuzun sürekli camlarının kırılması ve yaşanan olaylara. Son olarak arabama saldırı oldu. Bu şartlarda eğitim veremiyoruz. Bizler öğrencilerimizin okumaları için çok çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimiz de okumak istiyor. Bu nedenle okuluma geri döneceğim."

Öğrencilerin ısrarına dayanamayan Duman, açıklamanın ardından görevine döndü. Öğrenciler ders için sınıflarına girdi.

AA

Haberin Devamı